Annons

Lyckad gymnasietid trots coronan  

Öresundsgymnasiet i Landskrona erbjuder ett högkvalitativt bygg- och anläggningsprogram med inriktningen mot husbyggnad.  Anton Johannesson tar snart studenten från programmet och kan trots pandemin blicka tillbaka på en lärorik tid och se fram mot ett arbete i byggbranschen.

Anton Johannesson som i juni tar studenten på byggprogrammet på Öresundsgymnasiet känner sig, trots påverkan av pandemin, lyckligt lottad.

Annons
 

Anton Johannesson är en av många elever som mer eller mindre fått halva sin utbildningstid påverkad av varierande restriktioner, där distansundervisning fått fylla en stor del av hans utbildningstid.

En stor bidragande orsak till att tiden på Öresundsgymnasiet trots allt varit lyckad och givande tillskriver han praktiken som fortsatt som vanligt i tider av distansundervisning. 
– Skolan har haft bra praktiska lösningar under coronan även om jag saknat att vara fysiskt på skolan ibland, säger han och beklagar den inställda utlandspraktiken.
– Det är väldigt tråkigt att det inte blev någon praktik på Teneriffa under våren.

Anton Johannesson har trivts mycket bra under sin tid på Öresundsgymnasiet och har valt att bli träarbetare.
– Yrket är varierande, självständigt och inte minst får man bra betalt. 

Anton Johannesson anser att han klarat sig bra under sin tid på gymnasiet då han kunnat genomföra mycket av sina kurser ute på sin praktikplats och inser att de som läst de teoretiska programmen haft det mycket tuffare. Han har även under sin tid på skolan kombinerat sina studier med innebandy två gånger i veckan vilket blev påverkat under en tid men åter är igång.

Trots coronapandemin är arbetsmarknaden väldig ljus för byggnadsarbetare och för de flesta eleverna som gått på byggprogrammet väntar en anställning efter studenten. Så även för Anton Johannesson som knappt kan vänta med att få spänna på spikbältet efter annorlunda men lyckad tid på Öresundsgymnasiet. 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser