Annons

Stränder städades

I helgen strandstädade tidigare och nuvarande elever från Öresundsgymnasiet stränder i Landskrona.
Foto: Privat.

Elever och lärare på Öresundsgymnasiet i Landskrona har ett välkänt intresse för miljöfrågor. Senast i raden var när man i helgen städade stränder i vårt närområde.

Annons
 

Årets Earth Day den 22 april fick i år arrangeras mestadels digitalt. Det hindrade dock inte gymnasieeleverna i Landskrona att kontakta kompisar från 30 olika länder för att sprida information om Earth Day till nya platser på vårt jordklot. I helgen var det dags för nya internationella samarbeten,

I lördags såg man till att delta på den internationella strandstädardagen.
– Organisationen Caretakers of the Environment International anordnade strandstädningen eller så kallad “plogging” på  Ven, berättar Karin Warlin, NO-lärare på Öresundsgymnasiet.
– Samtidigt  strandstädade andra Caretakers-medlemmar på Lagunen vid citybadstranden men även i Lomma och i Vikhög. Några av  Öresundsgymnasiets  elever strandstädade i Lill-Olas. 

Tävla, städa och vinn
Ibland annat Lill-Olas och i Borstahusen har Landskrona stad satt upp skyltar om ”plogging” och med lite tur finns där även påsar man kan plocka skräp i.
– Om några av Landskrona Direkts läsare vill strandstäda eller ha någon typ av  skräpplockaraktivitet, kan jag tipsa om att då samtidigt spela in en liten film när man gör detta. Lägg sedan upp den på sociala media och  hashtagga med #Byebyetrashog. Då kan man ha chansen att vinna 500 kronor – det är Grön Flagg-gruppen på Öresundsgymnasiet som lagt ut den tävlingen och den pågår i någon vecka till, avslutar Karin Warlin.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser