Annons

Landskronakvinnor på ledande poster inom Skånemoderaterna

Carina Zachau är en av de ledande moderatpolitikerna inom Region Skåne där hon bland annat är kollektivtrafiknämndens ordförande. Sedan en tid tillbaka bor hon på Ven. Foto: Privat.

Moderaterna i Skåne valde på lördagens förbundsstämma ny och utökad styrelse samt styrelse för Moderata kvinnor. Vi noterar att det i  presidierna nu sitter två kvinnliga
Landskronamoderater.

Annons
 

I enlighet med valberedningens förslag valdes på förbundsstämma inom Moderaterna i Skåne Venbon Carina Zachau till förbundsstyrelsens första vice förbundsordförande.
– Carina har stort förtroende bland väljare i Skåne och god förankring i våra skånska kommuner. Till vardags är hon regionråd och ordförande i Skånetrafiken. Tidigare har hon varit kommunstyrelsens ordförande i Örkelljunga men har återvänt till Landskrona och är nu bosatt på Ven, informerar Annika Segerlund, ordförande för Landskronamoderaterna. 

På förbundsstämman valdes även Moderatkvinnornas nya styrelse. Häljarpsbon Ulrika Dakouri fick fortsatt förtroende att i egenskap av ordförande leda Moderatkvinnorna i Skåne vidare in i framtiden.
– Min ambition är att Moderatkvinnorna Skåne ska bli en starkare röst inom jämställdhetspolitiken och utveckla det påbörjade jämställdhetsarbetet. Öka väljarstödet för Moderaterna hos framförallt kvinnor och bygga starkare nätverk bland kvinnor inom Moderaterna. Samt självfallet vinna valet och byta ut den nuvarande regeringen, säger Ulrika Dakouri.

Ulrika Dakouri från Häljarp är en förändringsbenägen ledare för M-kvinnorna i Skåne. Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser