Optimism – nya aktörer aktuella i tomma lokaler

Brinova har hittat nya krögare som är intresserade av Yazhous tidigare lokaler. Stort intresse finns också för före detta Maddes lokaler. Dessutom är Budbee intresserade av att etablera sig i före detta Gallerian.
Brinova har hittat nya krögare som är intresserade av Yazhous tidigare lokaler. Stort intresse finns också för före detta Maddes lokaler. Dessutom är Budbee intresserade av att etablera sig i före detta Gallerian.

Brinova äger ett flertal fastigheter runt Rådhustorget i Landskrona. Två av dessa är fastigheterna som tidigare inhyste Maddes och Yazou. Carina Sjöholm är fastighetschef för Brinova i Landskrona och hon är övertygad om att båda lokalerna är uthyrda innan året är slut. Dessutom hoppas hon att hon har en lösning för den före detta Gallerian.

De tidigare ägarna av Maddes har kvar lokalen vid Rådhustorget till och med torsdag. Därefter tror Carina Sjöholm att det kommer att lossna och att en ny verksamhet kommer att etablera sig inom kort.
– Vi har två intressenter. En som vill öppna en kaféverksamhet samt en hamburgerkedja som är intresserade. Och från och med fredag så får vi tillgång till lokalerna så att vi kan visa upp dom, säger hon på tisdagsförmiddagen.
– I de bästa av världar så har vi en ny hyresgäst som öppnar till sommaren eller kanske till hösten.

Carina Sjöholm vill inte idag avslöja vilka de båda är.
– Det är i alla fall inga från Landskrona. Beträffande hamburgerkedjan så är det inte någon av de största. Det kommer dock att röra sig om hög kvalitét på hamburgarna om dessa etablerar sig.

Även till lokalen som tidigare inhyste Yazhou finns det intressenter.
– Där händer det mycket just nu. Det är en som vil driva restaurang där. Vi ska träffas imorgon, onsdag. Då har vi med ritningar och annat för att se över lokalerna. Det ser ljust ut. Inget är dock påskrivet ännu.

Ljusning i sikte för Gallerian
Ett mångårigt sorgebarn har varit den före detta gallerian som nu bara är en passage med utgångar mot Nygatan, Rådhustorget samt Norra Långgatan. Det enda som finns i passagen är några uttagsautomater. Det har spekulerats i att dörrarna till passagen ska låsas men även här finns det ett litet ljus i tunneln.
– Det är fraktbolaget Budbee som är intresserade av att ha ett lager samt en uthämtningsplats där. Det hade varit perfekt för detta ändamål.

Kommer här att serveras fika eller hamburgare i sommar eller höst?
Till arkivet