Annons
Måndagen den 17:e januari
2.5°C 5.5m/s
Dagens namn: Hilda, Hildur

Fina betyg till staden från företagarna

Landskrona får bästa betyg någonsin för  sin service mot företag i SKR:s årliga servicemätning. 30

I förra veckan presenterade Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) servicemätningen Insikt 2020 som mäter hur företag upplever kommuners myndighetsutövning. Landskrona stad får sitt bästa samlade betyg sen mätningen började 2012, och klättrar från plats 65 till 28 bland 189 deltagande kommuner. Landskrona stad får 79 i samlad NKI (nöjd-kund-index) vilket är en tydlig förbättring jämfört med 75 förra året. Sverigesnittet ligger 2020 på 74 i NKI. I den samlade rankingen som jämför kommunerna hamnar Landskrona i år på plats 28 jämfört med 65 förra året. Bland kommuner med minst 40 000 invånare är Landskrona placerat på plats 7. Bland de skånska kommunerna placerar sig Landskrona på tredje plats.

Annons
 

– Vi är väldigt glada för det fina betyg vi har fått av företagen. 2020 var ett mycket speciellt år och väldigt utmanande för många företag. I ljuset av det är det extra glädjande att de upplever att vi har kunnat behålla vår goda service. Samtidigt är det viktigt att vi fortsätter att utveckla och förbättra oss i nära dialog med företagen, säger tillväxt- och näringslivschef Anna Classon. 

Insikt mäter kommunernas myndighetsutövning utifrån en enkätundersökning med företag som har haft ett avslutat myndighetsärende med kommunen under mätåret. De myndighetsområden som ingår i mätningen är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.

De myndighetsområden som har förbättrat sig mest i Landskrona det senaste året är bygglov och miljö- och hälsoskydd. Bygglov har höjt sig från 75 till 80 i NKI och ligger en bra bit över Sverigesnittet på 66. Miljö har gått från 72 till 78 i NKI jämfört med Sverigesnitt på 71. Serveringstillstånd har backat från 81 till 76 men ligger fortfarande över Sverigesnittet på 75.  

Landskrona stad har också mätt området upphandling som inte i den ordinarie Insiktsundersökningen, utan redovisas separat. Landskrona stad får inom upphandling 67 i NUI (nöjd-upphandling-index) jämfört med Sverigesnittet på 63.  

Hela resultatet och rankning av alla kommuner hittar du här: SKR:s servicemätning Insikt 2019 Öppna jämförelser Företagsklimat

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser