Serneke bygger Hemmaplan vid IP

Åtta våningar högt med utsikt över Karlslund och idrottsplatsområdet bygger Serneke Brf. Hemmaplan.
Åtta våningar högt med utsikt över Karlslund och idrottsplatsområdet bygger Serneke Brf. Hemmaplan.

Som Landskrona Direkt skrev redan tidigt i mars så kommer Serneke att bygga ett höghus i Karlslundsområdet.

Utmed Idrottsgatan kommer Serneke att utveckla sitt tredje bostadsprojekt i Landskrona och det blir en bostadsrättsförening med namnet Hemmaplan.

De 48 lägenheterna, på ett till fyra rum, kommer att uppföras i en åtta våningar hög huskropp med en total bostadsyta på cirka 3 800 kvadratmeter. Byggnationen av bostäderna är planerad att starta under hösten 2022 och de beräknas stå klara under våren/sommaren 2024.

I ett pressmeddelande berättar företaget att man sedan länge har en tro på Landskrona som en stad med potential och vill med projektet bidra till att öka både stadens och områdets attraktivitet genom en mer blandad bebyggelse.
– Brf Hemmaplan ligger bra, det är nära till allt. Både för den som pendlar med tåg via Landskrona station, eller den som vill njuta av sport och rekreation. I ett område med mest hyresrätter kommer vi och andra aktörer bidra till en ökad bredd så att alla kan välja den boendeform som passar dem bäst, säger Fredrik Melin, projektutvecklare på Serneke.

– Bostadsprojektet landar väl i stadens övergripande ambitioner om att utveckla stadsdelen Karlslund till att bli en naturlig del av Landskrona. Med ett intressant och brett koncept kommer projektet att tas emot väl av marknaden och blir en viktig pusselbit i arbetet med Karlslund, säger Johan Nilsson, stadsbyggnadschef Landskrona stad, enligt samma pressmeddelande.

Serneke har tidigare utvecklat och byggt 99 bostadsrätter i Norra Borstahusen. I centrala Landskrona utvecklar Serneke för närvarande även kvarteret Jäntan, som kommer att bestå av 144 bostadsrätter och ett trygghetsboende. 

 

 

Till arkivet