Annons

Och vinnarna är…

Foto: Pressbilder

I fredags delades 2020 års näringslivspriser i Landskrona ut under LA Business Awards, ett evenemang som sändes live från Landskrona teater.  Fem olika företag prisades i lika många kategorier.

Annons
 

Här följer samtliga pristagare samt motiveringarna.

Årets jobbskapare:
Oatly

Motivering:
Priset går till ett företag som tidigt etablerade sig på Kronans företagspark med stora ambitioner att utveckla nya produkter inom en traditionell bransch. Innovation och hållbarhet är företagets ledord. De senaste åren har företaget tagit hela världen med storm men de har också gjort skillnad på det lokala planet. Företaget har gjort ett stort avtryck i Landskronas näringsliv både vad gäller att sätta staden på kartan men framförallt som en attraktiv arbetsgivare med stark tillväxt.

Årets dragare:
Kvarteret Erikstorp och Mötesplats Borstahusen

Motivering:
Priset går till företagare med passion och engagemang som lockar besökare från när och fjärran att upptäcka Landskrona. Genom att samarbeta med andra och varandra skapar årets dragare unika upplevelser för Landskronaborna, företagare och besökare. Årets dragare sätter Landskrona på kartan genom att stärka kopplingen mellan mat och möten, hav och natur och bidrar starkt till utvecklingen av Landskronas besöksnäring.

Årets hållbara företag:
ICA Kvantum

Motivering:
Priset går till ett företag som engagerar sig, tar ett stort samhällsansvar och arbetar långsiktigt för ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Företaget har en tydlig hållbarhetspolicy, främjar samarbete med lokala producenter och har ett mångårigt samarbete med Cityidrott. De är också måna om att alla ska få möjlighet till ett arbete och ser värdet av att även anställa de som står längre från arbetsmarknaden.

Årets rookie:
Riktiga Konsulter

Motivering:
Priset går till ett nystartat företag i Landskrona som med specialistkompetens inom IT bidragit till att bredda Landskronas näringsliv och stärka branschen kunskapsintensiva tjänstenäringar. Företaget förser hela regionen med konsulttjänster som löser kundernas utmaningar inom systemutveckling, programmering och avancerad projektledning. Dessutom bidrar de till att väcka intresse för fler konsultföretag att etablera sig i Landskrona. 

Årets hederspris
Spirit of Hven

Motivering:
Priset går till ett företag som under många år vunnit internationella utmärkelser för sina produkter. De unika produkterna tillverkas till tonerna av rock, country och blues och produceras av lokala råvaror. Företaget har under många år visat både stabilitet och hög innovationsförmåga. De bidrar även i hög grad till att utveckla besöksnäringen såväl som platsvarumärket Landskrona & Ven och lockar besökare från när och fjärran.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser