Locket på om helgens händelser

Foto: André Tajti, AT-Foto.se
Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Polisen är mycket förtegen kring utredningsarbetet gällande helgens knivskärningar och skottlossning. Klart är att tre personer sitter anhållna misstänkta för bland annat grovt vapenbrott. Dessa greps i närheten av den plats där en man skottskadades på lördagskvällen. De är dock inte misstänkta för själva skjutningen i nuläget.

Landskrona Direkt har talat med Tina Anderberg, lokalpolischef i Landskrona.
– Det är inte mycket vi kan säga just nu. Utredningsarbetet är i ett känsligt läge. Jag vill inte heller säga om de olika händelserna har med varandra att göra, säger polischefen.

Hon medger dock att de som skadats är kända av polisen sedan tidigare.
– Men jag kan inte kommentera vilka det är, om de är från Landskrona eller på vilket vis vi känner till dom.

De senaste uppgifterna som Tina Anderberg fått gällande de tre männen som skadats är att de två som knivskurits är allvarligt skadade men läget är stabilt. Den man kom sköts uppges dock vara lindrigt skadad då han skjutits i armen. Den senare uppgifter vill dock inte Tina Anderberg bekräfta.

Polischefen har full förståelse för de som spekulerar i att samtliga händelser hör ihop och att det rör sig om någon typ av uppgörelse.
– Det förstår jag. Men vi utreder varje fall för sig. Men det utesluter inte att vi tittar på samtliga sammanband. Vi håller tät kontakt. Men vi vill inte idag berätta om vi har ett samband eller inte.

Utredningsarbetet pågår för fullt på avdelningen för grova brott i Helsingborg och åklagare är redan inkopplade i ett par av händelserna.
– Vi har talat med en del vittnen. Jag vill dock inte säga om de sett händelserna med egna ögon.

Att åklagare är inkopplade behöver inte betyda att man har några misstänkta.
– Inte nödvändigtvis. Är brottet grovt så är de ofta inkopplade direkt.

Tina Anderberg vill också lugna Landskronaborna.
– Vi har ökat den polisiära närvaron i staden och arbetar mycket med underrättelser. Jag förstår om folk är oroliga men jag tycker man ska försöka leva så normalt som möjligt. Vi gör allt vad vi kan för att lösa detta och förhindra att fler brott inträffar.

Till arkivet