Annons

Toppen på fyren som bortblåst

Toppen på fyren i Ålabodarnas hamn var bokstavligen bortblåst på torsdagsmorgonen.?
Foto: Johan M Andersson

Oväder har en fascination på såväl öbor som kustboende. Ofta minns vi när stormen drog fram. Stormen Svens härjningar i december 2013 glöms knappast då stadens kallbadhus blev till spinkeved. Gårdagens hårda vindar kommer även de att skrivas in i de lokala historieböckerna i Ålabodarna.

Annons
 

Natten bjöd inte enbart på hagelstorm och ett praktfullt åskväder. Att toppen på fyren i Ålabodarnas hamn blåst iväg upptäckte Johan M Andersson när han drog upp rullgardinen i morse.
– Visst borde vi vara vana vid blåst men som de gamla gubbarna i hamnen brukar säga “Nah, då skulle du varit med vid julstormen 1902”, skrockar han.
– Den stormen pratar alla om än idag, trots att ingen var i närheten av att uppleva den. Däremot var hamnfogden nere och tittade efter toppen på fyren i morse men då hittade han den inte, säger Johan M Andersson.

Vi på Landskrona Direkt minns stormen den siste januari 2013 på samma plats. Redaktör Persson fann lä på en bänk i hamnen när en stor våg slog över pirarmen. Enda gången fotograf Karlsson sett kollegan springa.
– Hela piren skakade den gången, minns Kary Persson.

Stormbyar och högt vattenstånd var det den 31 januari 2013 när Landskrona Direkt gjorde ett jobb i Ålabodarna. Foto: Håkan Karlsson

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser