Annons

Ännu en logistikjätte flyttar till Landskrona

Pressbild

Ännu en stor etablering är på gång i södra Landskrona. Det är Dagab, vilka ansvarar för sortiment, inköp och logistik till Axfoods samtliga marknadskoncept med kedjor som Willys, Hemköp, Tempo och Snabbgross, som kommer att flytta sitt frukt- och gröntlager till Landskrona. Lagret kommer att byggas på marken mellan DSV och Biltema, söder om järnvägen.

Annons
 

Axfoodkoncernens inköps- och logistikbolag Dagab etablerar ett helt nytt rikslager för frukt och grönt i Landskrona. Det nya lagret ersätter Dagabs nuvarande lager i Helsingborg som sysselsätter cirka 350 personer. Kommunstyrelsen i Landskrona tog beslut i ärendet på tisdagen.

Lagret kommer att placeras väster om trafikplats Landskrona Södra. Logistikfastigheten anläggs på en 96 000 kvadratmeter stor tomt som Logicenters förvärvar av Landskrona stad. Det nya lagret planeras vara i full drift i slutet av 2022.
– Vi välkomnar Dagab och deras anställda till Landskrona. Sedan 2010 har närmare 3 000 nya jobb skapats i Landskrona. Dagab blir en stor och viktig arbetsgivare i Landskrona, vilket är positivt för både staden och Landskronaborna och bidrar till ökad sysselsättning, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Den totala lagerytan kommer uppgå till drygt 37 000 kvadratmeter med möjlig expansionsyta om cirka 8 000 kvadratmeter. Dagab har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Logicenters. 
–  Det känns fantastiskt roligt att få påbörja en ny resa framåt tillsammans med Landskrona stad och Logicenters. Jag ser fram emot att på sikt få välkomna våra medarbetare till en modern arbetsplats där vi kan fortsätta att utveckla vår verksamhet och affär, säger Daniel Månsson, kategoriområdeschef frukt & grönt, Dagab.

Dagab ansvarar för sortiment, inköp och logistik till Axfoods samtliga marknadskoncept med kedjor som Willys, Hemköp, Tempo och Snabbgross. Det nya frukt- och gröntlagret i Landskrona kommer att försörja butiker i hela Sverige.
– Logistik är och kommer fortsatt vara en viktig pusselbit i morgondagens samhälle. Som logistikutvecklare vill vi därför alltid erbjuda våra hyresgäster moderna och hållbara logistikanläggningar på de bästa och mest strategiska platserna. Därför är jag oerhört glad över att återigen samarbeta med både Dagab och Landskrona stad, två aktörer som vi redan har goda relationer med, säger Mattias Kettelhoit, Head of Logicenters.

–  Efter tät dialog under en längre tid är vi glada över att Dagab har valt Landskrona. Jag ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet som vi redan inlett. Dagabs etablering stärker Landskrona ytterligare och vi fortsätter att hålla en hög tillväxttakt i näringslivet, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef, Landskrona stad.

Projektstart för Dagabs nya rikslager för frukt och grönt är planerat till sommaren 2021.

Ärendet ska upp för beslut i kommunfullmäktige den 3 maj.

Här kommer det nya frukt- och gröntlagret att byggas

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser