Drunkningstillbud slutade lyckligt

Ytbärgare från en räddningshelikopter räddade en man i 30-årsåldern från att drunkna strax norr om Lill-Olas på lördagen. Foto: André Tajti: AT-Foto.se
Ytbärgare från en räddningshelikopter räddade en man i 30-årsåldern från att drunkna strax norr om Lill-Olas på lördagen.
Foto: André Tajti: AT-Foto.se

Den gångna helgen har två drunkningstillbud inträffat i Landskrona. En man räddades i havet och ett litet barn var nära att drunkna i en hemmapool. Båda uppges dock ha klarat sig utan allvarligare skador.

Vid 16-tiden på lördagen larmades det om att en man som syntes på djupt vatten mellan Lill-Olas och Sandbergen i höjd med Hildesborg. Efter cirka en halvtimmes sök lyckades ytbärgare från en räddningshelikopter lokalisera mannen och lyfta honom till sjöräddningens båt. Dessa förde i sin tur mannen till Borstahusen för vidare transport till Lunds lasarett. De första uppgifterna sade att mannen som är i 30-årsåldern hade ådragit sig livshotande skador. Men enligt polisens presstjänst har han återhämtat sig.

Det andra tillbudet inträffade i en hemmapool. På något vis lyckades ett mindre barn trilla i. Barnet räddades dock och mår enligt uppgift bra efter omständigheterna.

– Det är ju ganska tidigt för bad men vi vill trots detta sända ut ett varningens finger. Det är mycket lätt att olyckan är framme. Håll alltid uppsikt. Det är inte heller fel att gå en kurs i hjärt- och lungräddning. Det kan rädda liv, säger Åsa Emanuelsson på polisens informationsavdelning.

Till arkivet