Melker Heier räddade en pinne

BoIS lyckades med nöd och näppe få med sig en poäng hem från Växjö efter att Melker Heier kvitterade mot Öster på övertid. Därmed har BoIS tagit fyra poäng på de två första matcherna i Superettan.

Hemmalaget började första halvlek bäst men BoIS kom snart allt mer in i spelet. Inget av lagen lyckades dock ta över taktpinnen rejält. Öster hade en aning mer boll, framför allt i slutet av halvleken men BoIS var snabba på att ställa om. De randiga hade bland annat fem hörnor. Men målchanserna uteblev fram till minut 40 då Öster hade press och Jonathan Drott prickade stolpen.

I början av andra halvlek tryckte Öster gasen i botten och gjorde 1-0 genom Marc Rochester i första minuten. BoIS-försvaret verkade inte ha kommit in på planen då den danske smålänningen hade all tid i världen att, mitt framför mål, kunna placera in bollen. Öster fortsatte att ösa på och BoIS hann inte med i tempot. Detta resulterade i många felpass och frisparkar.

Efter en timmes spel bedarrade Österpressen och BoIS kom åter in i matchen. Alexander Tkacz hade ett bra skott i minut 62. Det var dock mycket nära att Öster gjorde 2-0 i 82 minuten men Linus Olsson kunde rädda med en nick på mållinjen.

BoIS hade gjort två dubbelbyten för att försöka få till en kvittering men de flesta var beredda på årets första förlust när fjärdedomaren visade att det var fyra tilläggsminuter. Men så skulle inte bli fallet. I den tredje övertidsminuten hittade Kevin Jensen Melker Heier (inbytt i minut 71) som lyckades kvittera.

Nästa match avgörs på söndag då BoIS tar emot Akropolis på Landskrona IP.

Till arkivet