Nu jävlar – blir det EM-fotboll och hårdrock

Foto: Tallee Savage

I sommar fyller Sweden Rock Magazine 20 år. I sommar är det även dags för fotbolls-EM för herrar. Detta firar Sveriges enda hårdrockstidning med att presentera den inofficiella EM-låten ”Nu jävlar!”. Det är den svenska hårdrockseliten och Jörgen ”Schweden-Bomber” Pettersson som rockar loss rejält. Musikvideon har premiär vid midnatt men Landskrona Direkt kan presentera den redan nu.

Sweden Rock Magazine har samlat delar av den svenska hårdrockseliten och den tidigare landslagsanfallaren och hårdrockaren och tillika Häljarpsbon Jörgen ”Schweden-Bomber” Pettersson för den inofficiella EM-låten ”Nu jävlar!”

Jörgen Pettersson var anfallare i landslaget 1995-2002. Han är inbiten hårdrockare sedan barnsben och medan de andra spelarna i landslaget lyssnade på disco och dansband lirade han hårdrock. Fotbollsesset sjunger i ”Nu jävlar!” och har matchanalysen klar för sig:
– ”Nu jävlar!” är den absolut bästa fotbollslåt som någonsin har gjorts. Nu jävlar, nu blir det chips och dippa!, säger Jörgen Pettersson.

– I dessa dystra tider är det befriande att kunna skrika ”Nu jävlar!”, säger Sweden Rock Magazines chefredaktör Martin Carlsson.
– Vi har fått ihop ett fantastiskt gäng musiker från Europe, Soilwork, King Diamond, Candlemass, Liv Sin, Pretty Maids, Wolf och Domedagen.

”Nu jävlar!” har skrivits av Landskronabekante Björn Strid, sångare i de internationellt framgångsrika banden Soilwork och Night Flight Orchestra.
– Jag har alltid gillat fotbollslåtar till mästerskap, säger Björn Strid.
– Det började med Danmarks ”Vi er røde, vi er hvide” 1986 och sedan ”Olé olé olé (the name of the game)” som framför allt förknippas med EM 1988. De fastnade på hjärnan och släppte aldrig taget. Med ”Nu jävlar!” ville jag skapa något med ett jäkla driv som ändå sätter sig. En låt som man kan vråla med i både hemma i tv-soffan och på fotbollsstadion, utan att den blir tråkig och förutsägbar. Resultatet blev oerhört upplyftande och riktigt tungt.

Ian Haugland är trummis i Sveriges allra största rockexport Europe. Han gör en enastående insats bakom trummorna i ”Nu jävlar!”.
– Jag slutade spela fotboll 1971 och i samma veva upptäckte jag Deep Purple och Black Sabbath. ”Nu jävlar!” är min revansch på fotbollsmobbarna som ställde mig i mål för att jag var tjock och fyllde ut målet. Här får ni! säger Europes trummis Ian Haugland och skrattar.

Sångerskan Liv Jagrell från Liv Sin bidrar med grym halländsk sång.
– Äntligen en fotbollslåt med drag i som dessutom sjungs på skånska, gotländska, halländska och närkingska! Att få dela inspelning med alla dessa grymma musiker är ju bara en bonus. Nu jävlar kör vi i sommar! säger Liv Jagrell.

Låten har premiär på alla streamingsajter imorgon, onsdagen den 14 april, exakt två månader innan Sveriges EM-premiär mot Spanien. Missa för allt i världen inte Jörgen ”Schweden-Bomber” Petterssons fotbollskonster och peppdans i musikvideon ”Nu jävlar!” – den felande länken mellan Twisted Sisters ”We’re not gonna take it” och ”Vi er røde, vi er hvide”.

”Nu jävlar!” framförs av:

  • Björn Strid (Soilwork, Night Flight Orchestra)
  • Jörgen ”Schweden-Bomber” Pettersson (Soulweeper)
  • Ian Haugland (Europe)
  • Liv Jagrell (Liv Sin)
  • Jörgen Sandström (Domedagen, ex-Entombed)
  • Mike Wead (King Diamond)
  • Lars Johansson (Candlemass)
  • Simon Johansson (Wolf)
  • Niklas Stålvind (Wolf)
  • Martin Carlsson (Sweden Rock Magazine)

Till arkivet