Annons

Staden står för utbildningen till undersköterska

Nu får 28 medarbetare chansen att vidareutbilda sig till undersköterska på betald arbetstid i Landskrona.

Just nu får 28 vårdbiträden i Landskrona stad chansen att utbilda sig till undersköterska på betald arbetstid. Det är en del av äldreomsorgslyftet, en satsning som både ska ge fler möjlighet att vidareutbilda sig på arbetsplatsen och se till att äldreomsorgen står väl rustad för framtiden.   Utbildningen startade i februari i år och insatsen är ett samarbete mellan omsorgsförvaltningen och vuxenutbildningen och uppges vara ett viktigt steg i att möta den kommande utmaning inom kompetensförsörjning som staden står inför. 

Annons
 

– Äldreomsorgen är i stort behov av att vidareutbilda personalen för att kunna möta framtidens behov av fler undersköterskor, i och med att vi har en befolkning som blir allt äldre. Vi är väldigt glada över att våra medarbetare tar chansen att bygga på sin utbildning och bidra till att vi står rustade för framtiden, säger Jan Allan Beer, ordförande i omsorgsnämnden. 

Att få in fler undersköterskor inom äldreomsorgen är också viktigt för att höja kvaliteten. 
– Med välutbildade och kompetenta medarbetare som vill utvecklas hoppas vi också kunna erbjuda ännu bättre vård och omsorg till de äldre i Landskrona. Dessutom gör den här utbildningen oss mer attraktiva som arbetsgivare, säger Håkan Strömberg, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen. 

Landskrona stad genomför en rad insatser för att höja kompetensen inom äldreomsorgen. Under 2021 ska till exempel samtliga äldreboenden inom Landskrona stad vara Silviahemscertifierade, vilket innebär att medarbetarna på boendena har fått utbildning i demenssjukdomar. 

Äldreomsorgslyftet finansieras delvis av regeringen för att förbättra personalförsörjningen och göra det mer attraktivt att söka jobb inom äldreomsorgen. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser