Fastighetsjätte går in i Landskronabolag

Robin Berkhuizen (VD på Emrahus) och Erik Selin (VD på Balder). Foto: Mikael Florens/Emrahus.
Robin Berkhuizen, VD på Emrahus och Erik Selin, VD på Balder.
Foto: Mikael Florens/Emrahus.

Vi noterar att det börsnoterade fastighetsbolaget Balder nyligen gått in i Landskronabaserade Emrahus AB som delägare. Investeringen är en del av Emrahus nya satsning i att fortsatt äga och förvalta de bostäder de bygger. Detta innebär att Emrahus kan förbättra de LSS-bostäder man själv äger över tid och framtidssäkra dem på ett annat sätt än tidigare.

Emrahus VD Robin Berkhuizen ser positivt på att utveckla bostäderna för framtiden.
– En av de största fördelarna med att vi förvaltar fastigheterna i det långa perspektivet är att vi kan blicka in i framtiden till vissa saker som inte är tillgängliga just nu och förbereda bostäderna för det. Det gör att vi hela tiden kan låta våra fastigheter växa och bli bättre över tid eftersom vi kan göra uppdateringar.

Erik Selin, VD på Balder, tror på Robin Berkhuizen och teamet och ser dem som en viktig byggsten i Balder-familjen.
 – Emrahus är ett bra komplement för oss eftersom LSS kan vara en del av stadsutvecklingsprojekten. Kommuner efterfrågar ibland LSS i planen och då är det bra att ha någon i familjen som vi litar på. Detta kan bli en win-win för Balder, Emrahus och stadsutvecklingsprojekten. Teamet är också viktigt, det vill säga Robin och organisationens kompetens och drivkraft.

Emrahus och Balder hoppas nu på ett bra samarbete där de båda kan dra nytta av varandras erfarenhet och kunskap. 

Detta är ett nytt kapitel för Emrahus som vill fortsätta vara en stor bidragande kraft i LSS-frågan. Nu kan Emrahus fokusera på det som de gör bäst: skapa LSS-bostäder där fler kan få ett kvalitativt liv med allt som borde vara självklart för alla. Och fortsätta att förbättra och utveckla olika bostäder utifrån individens perspektiv. 
– Framtiden känns ljus. Det är sjukt spännande, den fasen som vi går in i nu. Det är en enormt stor brist på LSS-bostäder i Sverige och det har vi möjlighet att påverka nu, på riktigt, understryker Robin Berkhuizen.

LSS-boende i Norra Borstahusen
I Landskrona har Emrahus hunnit sätta en del avtryck. Bland annat fick kvarteret Morgondoppet i Norra Borstahusen fjolårets stadsbyggnadspris och nu planeras det för uppföra ett grupp- och serviceboende med tillhörande omsorgsverksamhet intill Bovieran i Norra Borstahusen. LSS-boendet ska omfatta ett gruppboende med sex lägenheter på bottenplan och ett serviceboende med sju lägenheter på andra våningen. Byggnaden beräknas vara klar senast i början av 2023.

Till arkivet