Randig seger i premiären

En skara trogna BoIS-supportrar hade parkerat sig utanför staketet för att se matchen. Och de fick all anledning till att jubla.
En skara trogna BoIS-supportrar hade parkerat sig utanför staketet för att se matchen. Och de fick all anledning till att jubla.
Uppdaterad 18.00

BoIS fick bästa möjliga start när Superettan drog igång på lördagen. De randiga besegrade IFK Värnamo med 2-0 under solen på Landskrona IP. Årets första mål gjordes av Filip Ottosson i första halvlek. Tvåan kom i andra halvan av matchen då en försvarsspelare i Värnamo styrde in en hörna i eget mål.

Det såg stabilt ut när BoIS premiärvann mot Värnamo på lördagen. Efter inledningen var gästerna det något bättre laget. Några direkta målchanser hade dock inget av lagen. Men när Filip Ottosson fick chansen en bit utanför straffområdet så prickade han in årets första mål via Filip Erikssons vänstra stolpe. Därefter blev det mer BoIS. Sakta men säkert tog de över allt mer av spelet, dock utan att skapa något riktigt hett framåt.

BoIS inledde andra halvlek som den första slutade. Bland annat hade Hampus Ferhm ett bra läge i minut 54 men han fick se sitt skott gå över ribban.
Det tog dock bara ytterligare tre minuter innan det stod 2-0 på resultattavlan. Det var en Värnamospelare som styrde in bollen i mål efter en högerhörna.

BoIS fortsatte att ha full koll på matchen även om de släppte fram gästerna en aning. Amr Kaddoura tvingades bland annat göra en TV-räddning efter en dryg timme men närmare en reducering kom inte Värnamo.

Det ska dock tilläggas att gästerna borde haft en straff efter att Sumar Almadjed blockerat bollen med händerna i det egna straffområdet men domaren friade.

BoIS tränare Billy Magnusson var av naturliga skäl glad som en speleman efter matchen.
– Jag är mycket nöjd med alla på plan. Det var en väl genomförd match, sade han efter matchen.
– Vi får ett bra grepp om matchen efter målet i första halvlek och sedan kontrollerar vi tillställningen. Killarna läser av motståndarna bra.

Jonathan Asp tvingades byta i slutet av första halvlek. Någon större fara hoppas dock inte Billy Magnusson att det är med försvarsspelaren.
– Det var efter en löpning som han fick krampkänning och då beslöt vi att byta direkt av ren säkerhet. Jag hoppas att det inte är något långvarigt, säger tränaren.

Närmast väntar ett bortamöte mot Öster på söndag nästa vecka.

Till arkivet