Annons
Onsdagen den 8:e december
Dagens namn: Virginia

Ett års fängelse för mordhot

Natten till den 4 februari utsattes en kvinna på Ödmansonssgatan för hemfridsbrott, misshandel och dödshot. Det var hennes före detta man som tog sig in i kvinnans lägenhet och hotade att döda henne. Mannen har nu dömts till ett års fängelse och ska därefter utvisas till sitt hemland.

Annons
 

Mannen och kvinnan har tidigare varit gifta i sitt tidigare hemland. Kvinnan flyttade dock med två gemensamma barn till Sverige för sju år sedan. Och detta var inget mannen ville acceptera. Han tog sig till Sverige i januari i år och ska enligt vittnen ha hotat såväl kvinnan som barnen till livet om de inte ville leva med mannen.

Den aktuella natten tog mannen sig in i lägenheten och hade en kniv i handen samtidigt som har brottade ner kvinnan. Kvinnan hade dock hört att någon försökte ta sig in i lägenheten och larmade polisen och när mannen bad kvinnan att stänga den, till trappan öppna dörren, passade hon på att springa ut. Väl där möttes hon av polis som kunde gripa mannen.

Mannen dömdes till ett års fängelse för olaga hot, grovt olaga hot, misshandel och grovt hemfridsbrott. Han ska dessutom betala skadestånd på drygt 40 000 kronor samt utvisas ur landet efter avtjänat straff.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser