Han delar ut leende

Fredrik Christiansson vill se en gladare och vänligare värld med sina smileisar. Nina Spogardh på Speakers Corner tvekar inte att hjälpa till att sprida leendena.
Fredrik Christiansson vill se en gladare och vänligare värld med sina smileisar. Nina Spogardh på Speakers Corner tvekar inte att hjälpa till att sprida leendena.

Det finns många sätt att glädja sina medmänniskor på. Fredrik Christiansson har kommit på ett. I dagarna besöker han affärer, krogar, frisörer och andra handlare i Landskrona och ber dom hjälpa till att göra Landskronaborna vänligare och gladare. Detta genom att dela ut ”smileisar”.

– Det är egentligen inte min idé. Jag såg en liknande grej på nätet och jag tyckte att det kunde vara kul att köra i Landskrona, säger Fredrik Christiansson och visar upp en bunt A4-lappar med avrivbara ”smileisar”.
– Dessa delar jag ut till affärer med mera så de i sin tur kan få kunderna att känna glädje och sedan dela med sig av densamma. Typ som ringar på vattnet.

Fredrik Christiansson vill med sitt projekt att människor ska bli både gladare och vänligare.
– Det är en hemsk tid vi lever i just nu. Alla lever vi med ovisshet och oro. Det sprids så mycket hat, gnäll och skit, inte minst på sociala medier. Jag vädjar och ber nu istället att vi lägger fokus på kärlek och sammanhållning.

Han menar att ett leende kan göra stor skillnad.
– Ett leende kan förändra en människas mående på helt magiska vis. Och det är helt gratis. Dessutom är det bra även för oss som sprider leendet. Vi har det alla inom oss, och vi kan bara behålla det genom att ge bort det.

Succesivt hoppas Fredrik Christiansson att hans ”smileisar” ska sprida sig i staden och även utombys.
– Stoppa ett i plånboken , vid telefonen, i korthållaren. Dela, ge kärlek och le, säger han och avslutar.
– Glöm inte heller att tagga #takeasmilelandskrona när du är ute på nätet. Kanske rent av andra städer kan ta vid stafettpinnen och sprida mer kärlek och glädje.

Visst anar vi ett leende på Fredrik Christianssons läppar nära han promenerar runt på stan för att sprida sina ”Take a smile”-lappar.
Naturligtvis hänger undertecknad på och delar ut ett smile 🙂

Till arkivet