Annons
Måndagen den 24:e januari
4.8°C 5.9m/s
Dagens namn: Erika

(S)toppa nedskärningar i välfärden

Fatmir Azemi  (S), vill se välfärdssatsningar när det nu finns pengar i kommunens kassakista.

På torsdagens kommunstyrelsemöte föreslog Socialdemokraterna att nedskärningarna inom skola, äldreomsorg och ungdomars feriepraktik skulle stoppas.

Annons
 

– När Landskrona stad presenterade ett budgetöverskott på en kvarts miljard så har vi ingen anledning att skära ner på välfärden, säger kommunalråd Fatmir Azemi (S).

– Jag kan bara beklaga att Liberalerna, Moderaterna och Miljöpartiet säger nej till bättre välfärd och ja till nedskärningar, säger han och berättar om vilka omfördelningar han vill se i budgeten.

Socialdemokraterna hade följande yrkanden i kommunstyrelsen:

  • Att ombudgetera 23 miljoner kronor till utbildningsnämnden för att ta bort besparingskravet
  • Att ombudgetera 14 miljoner kronor till omsorgsnämnden för att ta bort besparingskravet
  • Att ombudgetera 1,8 miljoner kronor till individ- och Familjenämnden för att satsa på feriepraktik

– Vi kan inte acceptera nedskärningar på 8 miljoner kronor inom skolmaten och samtidigt göra detta enorma resultat. Vi kan inte heller göra nedskärningar på ungdomars möjlighet att ha en sysselsättning till sommaren, anser Fatmir Azemi och menar att många har fått slita hårt under pandemiåret.
– Det har varit ett långt och svårt år. Arbetsvillkoren har förändrats radikalt. Jag har mött vårdanställda som periodvis har jobbat mycket mer än det ordinarie tiden och som har kommit nära en utmattningsgräns, säger han och menar att här finns satsningar att göra.

Nyligen har lokal media rapporterat om Västervångskolans drastiskt försämrade skolresultat.
– Situationen har tydligen inte heller varit optimal inom särskolan på samma skolenhet. Den förre detta skolpsykologens beskrivning av arbetssituationen i särskolan är det bästa beviset för att påvisa vilka förhållanden personalen och elever på särskolan har i Landskrona. Man behöver inte vara en expert för att konstatera att skolan måste har mer resurser för att uppfylla barnens och personalens behov, avslutar Fatmir Azemi.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser