Nu ska Pude stötta och arbeta för stadens föreningar

Arkivbild från februari 2014, Patrik Johansson har precis presenterats som Landskrona BoIS nye klubbchef.
Arkivbild från februari 2014, Patrik Johansson har precis presenterats som Landskrona BoIS nye klubbchef.

I måndags avtackades Gunnar Nilsson efter 25 år i styrelsen för Landskronas idrottsföreningars samorganisation varav de sista 15 åren som ordförande och årsmötet valde istället Patrik Johansson till ny ordförande.

För den idrottsintresserade Landskronabon behöver Patrik Johansson ingen längre presentation, inte minst efter sina år i Landskrona BoIS där han varit såväl tränare för A-laget som klubbchef.

Nu övertar han ordförandeklubban i LISA efter Gunnar Nilsson.
– Det ska bli väldigt spännande och en stor utmaning att efterträda en person som suttit på posten så länge som Gunnar. Men som föreningsmänniska och Landskronit är det ett mycket hedervärt uppdrag, säger Patrik Johansson

Patrik Johansson har en gedigen idrottsbakgrund. Han spelade ishockey i IF Lejonet och i fotboll har representerat Häljarps IF, Asmundtorps IF, Landskrona BoIS och BK Landora. Sitt första tränaruppdrag hade han som 16 åring i IF Lejonet. Men det är främst som professionell fotbollstränare vi känner honom där han tränat klubbar som Landskrona BoIS, IFK Malmö, Malmö FF, GAIS och Aalborg (DK).
– Mitt fokus de sista fem åren har varit att hjälpa Landskrona Ski Clubs Alexander Köll att hitta finansiering för hans satsning på att bli en av världens bästa störtloppsåkare, säger Patrik Johansson som sannerligen brinner för föreningslivet.

En annan trotjänare som lämnade LISA-styrelsen vid årsmötet var Anders Sjölin. Han ersätts av Kalle Willstrand, 40 år från Glumslöv. Även han en gammal BoIS-bekanting om än att efternamnet på den tiden var Lindgren. Kalle Willstrand har efter den aktiva karriären haft tränaruppdrag för såväl barn som seniorer. Han arbetar idag med utbildning och kommunikation inom idrotten på RF-SISU Skåne.

Läs mer: Trotjänare lämnar LISA

Till arkivet