Annons

Pensionärsliv är inget för Sangenberg

Foto: Anne Holm

Häromdagen fyllde multimusikern Roine Sangenberg 65 år. Några planer på att gå i pension har han dock inte. Istället fortsätter han att spela in musik. Hans senaste skiva kom ut för några veckor sedan och nu väntar han bara på att coronan ska släppa så att han kan fortsätta att skriva musiken till Teater Punsch.

Annons
 

– Den senaste skivan heter Impulses och den består delvis av helt nya låtar. Men jag har även hittat några äldre verk som jag moderniserat. Allt är inspelat på MovementStudios, säger musikern och skrattar.

Som vanligt är det en salig blandning av musikstilar på skivan. Och till sin hjälp har han haft musiker från när och fjärran.
– Den kanske mest namnkunnige som jag har med är Haakon Graf som spelar keyboard på Bird Phoenix Rising, vilken han även gjort. Han är från Norge men bor i USA. Förutom att han spelat med flera av jazzens stora så har han samarbetat med musiker som Phil Collins och Roger Daltrey, sångaren i The Who.

Noterbart är att Landskronas svar på Pat Metheny, Patrick Ohlson/Öhlander, har gjort en av låtarna.

Vill man lyssna på Impulses så ska man besöka Bandcamp.com.
– Där lägger jag, precis som många andra musiker, ut mycket musik. Där kan man även köpa skivan digitalt för en billig peng.

Besök Roine Sangenberg på Bandcamp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser