Annons

IS-kvinnan dömd till tre års fängelse

Den idag 32-åriga kvinnan som tidigare varit bosatt i Landskrona och som 2014 reste till Syrien med sin då treåriga son har fått sin dom. Tingsrätten i Lund bedömer det som att kvinnan rest till Syrien för att ansluta till IS och att hennes son som följde med var ovetande. Hon döms därför till tre års fängelse.

Annons
 

Kvinnan försvarar sig med att hon inte reste dit för att ansluta till IS. Istället sökte hon efter ett ”korrekt muslimskt samhälle”. Hon uppgav att hon blev tillfångatagen så fort hon kom till Syrien och sedan tvingades stanna kvar tills hon lyckades fly.

Tingsrätten gör dock bedömningen att kvinnan varit medveten om farorna med att åka dit. Dessutom anser tingsrätten att det var mycket hänsynslöst av henne mot såväl sonen som mot sonens pappa att ta med sig sin son på resan.

Tingsrätten bedömer därför att straffvärdet av den gärning kvinnan gjort sig skyldig till är tre års fängelse.

Kvinnans advokat säger till Landskrona Direkt att domen kommer att överklagas.
– Domen kommer att överklagas. Den är i sak fel, skriver kvinnans advokat Lars Kruse kortfattat i ett mejl.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser