Misstänkta för rånförsök gripna

Fyra unga män greps i en bil i Bårslöv på torsdagskvällen. Nu utreder polis och åklagare om det är dessa fyra som försökt råna en ung kille i Landskrona och en i Glumslöv på torsdagen.

Det första rånförsöket ägde rum mellan kasernplan och Citadellet strax innan klockan 19 på torsdagen. Målsäganden var en man född 1999. Fyra okända gärningsmän försökte med våld och verbala hot att få honom att lämna över mobiltelefon och bankkort. Rånarna fick dock inte med sig något från platsen.

Något senare, strax efter klockan 19, försökte en gärningsman att råna en 13-årig kille i Glumslöv. Men inte heller vid detta tillfälle lyckades rånet. Rånaren, som hade en kniv vid råntillfället, hoppade in i en bil där det satt fler personer. 13-åringen lyckades dock beskriva bilen så bra för polisen att man kunde efterlysa den samma. En polispatrull fick senare syn på den aktuella personbilen i Bårslöv, där den stoppades. I bilen satt fyra ungdomar i åldern 16-20 år och de anhölls misstänkta för rånförsöket i Glumslöv.

Utredning pågår också om de fyra är de samma som försökte råna mannen i Landskrona tidigare.

Till arkivet