Annons

Dyrt utan munskydd i Dubai

I vår uppföljning av Landskroniter i förskingringen i dessa coronatider har vi kommit till Mirjam Wärn Rakem som sedan några år bor i Dubai. Där hade man tidigt en rejäl lock down. Nu ser det dock annorlunda ut. Men restriktioner finns. Bland annat står det dig dyrt om du är utan munskydd där det krävs.

Annons
 

När Landskrona Direkt når Mirjam Wärn Rakem är hon på väg in på gym.
– I början var nästan allt stängt. Nu är det bara nattklubbarna som är helt stängda. Här arrangeras heller inga konserter eller liknande. Annars är det mesta öppet, säger hon strax innan hon ska köra igång sitt träningspass.

Det är dock en dyr historia om man ertappas utan munskydd.
– Bötessummorna har ändrats. Men det sista jag hörde var att det kostade motsvarande cirka 10 000 svenska kronor i böter, säger hon och berättar om en märklig upplevelse.
– Vi låg på stranden. Då kom polisen och skrek i megafoner. Jag såg en som kom upp från sitt bad som polisen tog. Han fick en böteslapp direkt för att han inte hade munskyddet på.

Hur är det då med smittspridningen?
– Den ökar faktiskt. Men det märks inte så mycket på antalet besökare. Här är ganska mycket turister.

Med anledning av corona har Mirjam Wärn Rakem inte kunnat resa hem till Landskrona och hälsa på familj och vänner.
– Nej, så är det. Men min mamma skickade lite prylar och en stor påse med lösgodis. Jag får hålla till godo med det till jag kan resa hem, avslutar hon och skrattar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser