Östersundspelare anmäld för hot

Efterspelet till matchen BoIS-Östersund fortsätter.
Efterspelet till matchen BoIS-Östersund fortsätter.

I efterdyningarna av den påstådda rasisthistorian som utspelade sig på IP i söndags när BoIS tog emot Östersund FK, har nu en polisanmälan om hot lämnats in av en av de som såg matchen. Det är spelaren Isak Ssewankambo som enligt anmälan uttalat hotet.

Upprinnelsen var att spelaren sade sig höra ”apljud” från publiken. Istället för att säga till domaren om de påstådda ljuden så sprang han upp och konfronterade de personer på utsidan av stängslet som han upplevde som rasistiska. Där ska han, enligt anmälan, ha hotat minst en av åskådarna.
– Det är en person som anmält spelaren. Nu ska vi försöka utreda vad som hänt. Detta ska vi göra genom att höra vittnen med mera, säger Kenth Johansson på polisen i Landskrona.
– Just detta fall har dock sådan uppmärksamhet att jag kommer att skicka ärendet till åklagare under dagen. Sedan får de ta ställning till om de går vidare eller skickar tillbaka det till oss, säger Kenth Johansson.

Landskrona Direkt kontaktade Östersund FK i samband med publiceringen av gårdagens artikel där det framgick att det troligtvis handlar om att spelaren tolkat burop som apljud samt att det med största sannolikhet var töande is som träffade Östersunds spelarbuss efter matchen.

Svaret från Östersund FK:s kommunikationsansvarige Håkan Lundqvist var kort.
– Hej. Hänvisar till vårt budskap på vår sajt! Trevlig kväll, skriver han i ett mejl.

Det fanns också en länk till hemsidan i meddelandet. Och på denna skriver ÖFK att de hoppas att det inte rörde sig om någon supporter som kastade is på bussen. Beträffade händelsen med Isak Ssewankambo så litar föreningen dock fullt ut på hans påstående att han hört apljud.
– Angående de rasistiska yttranden som riktats mot spelare i Östersunds FK så står vi bakom våra spelares redogörelser, skriver föreningen.

Östersund FK poängterar också flera gånger, precis som företrädare för BoIS samt de som påstås ha gjort apljuden, att rasism inte är acceptabelt, varken på eller utanför planen.

Läs mer: Supporterpolis övertygad: Ingen rasism på IP

Till arkivet