Kvinnan på Västervångskolan har lämnat sjukhuset

Västervångskolan bidrar till musikhjälpen

Polisen utreder nu den händelsen på fredagen då en elev slog ner en kvinnlig anställd i 50-årsåldern på Västervångskolan med ett tillhygge. Enligt utbildningsförvaltningens chef Fredrik Menkus Wegbratt är kvinnans liv inte i fara.

– Hon mår efter omständigheterna OK rent fysiskt. Hon har under gårdagen kommit hem. Jag kan tyvärr inte kommentera hennes hälsa ytterligare, säger skolchefen till Landskrona Direkt.

Fredrik Menkus Wegbratt har också fått reda på vad som ligger bakom händelsen.
– Ja, men vi lämnar åt polisen att utreda detta, säger han.
–  Medarbetare och ledning agerade mycket snabbt och klokt i samband med händelsen. Polis och ambulans larmades omgående, och personalen på skolan har sedan i fredags eftermiddag arbetat med att skapa en så trygg och ”vanlig” återgång till skolan under dagen.

Det var dock ingen vanlig måndag som eleverna kom till på Västervångskolan.
– Eleverna är naturligtvis berörda över det som inträffat, medarbetaren är en uppskattad vuxen i verksamheten, och vi har både skriftligt och muntligt informerat dem om läget, att polisen nu ansvarar för utredningen, och att vi som elev och medarbetargrupp fokuserar på våra uppdrag samtidigt som vi naturligtvis hoppas att en kollega och vuxen i verksamheten kommer tillbaka till verksamheten när hon är mogen för det.

Enligt polisens presstjänst var brottsrubriceringen försök till mord på måndagsmorgonen. Denna kan dock ändras då åklagare informerat sig om vad som hänt.

Läs mer: Elev misshandlade skolanställd

Till arkivet