Annons

Mobila rariteter på auktion

Joakim Karlsson visar upp en av de två “uråldriga” mobiltelefoner som går under klubban på tisdag.

Vad är en antikvitet? Vad är kuriosa? Dessa frågor ställer sig auktionsbranschen då och då. Ett exempel på detta är Skånes Auktionsverk som har en del rariteter till nästa veckas onlineauktion. Det rör sig om mobiltelefoner.

Annons
 

– Vi har fått in två Ericsson Hotline. 1980/90-tal. De är väl närmast att beteckna som tekniska antikviteter eller kuriosaföremål, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk
– Tyvärr går de på NMT nätet så dessvärre går de nog inte att använda idag. Men jag tycker dom är riktigt häftiga.

Det rör sig alltså inte om antikviteter i riktig mening. Men säljer gör det ändå.
– Retro är väldigt inne. Vi har till tisdagens auktion byggt en avdelning med möbler och konst som passar perfekt till mobiltelefonerna, säger Joakim Karlsson och skrattar.

Även fotokonst är något som är på frammarsch. Bengt H Malmqvist var Abbas exklusive fotograf under 1970-talet och innan det så plåtade han många svenska och internationella jazzmusiker. På auktionen ropas inte mindre än 15 spännande svartvita bilder från 1950/60 talet av fotografen ut.
– Bland annat finns det ett vackert porträtt av den populära Monica Zetterlund till salu. Andra artister som är på bild är bland annat Stan Getz, Ella Fitzgerald och Art Blakey, säger Joakim Karlsson.
– Det stora genombrottet för fotokonsten kan komma nu. Det är bara en tidsfråga. Utomlands är fotokonst stort.

Naturligtvis finns det en del lokalt också att ropa på, framför allt konst, exempelvis Hjalmar Lindblom och Martin Emond. Vidare på konstavdelningen finns oljemålningar av Gerhard Wihlborg, Gunnar Torhamn, Benno Arzt och Helmut Sturm.

Är du intresserad av att se något av ovanstående eller något annat ur den 606 objekt stora auktionen så ska du gå på måndagens visning som hålls i auktionsverkets lokaler på Enoch Thulins väg mellan klockan 13 och 19.

Onlineauktionen startar klockan 18.00 på tisdag den 16 februari.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser