Annons

Distansundervisning på Öresundsgymnasiet fortsätter

Eva Melander, smittskyddsläkare i Skåne.

Smittskyddet i Skåne förlänger rekommendationen om att högst en tredjedel av gymnasieeleverna kan vara närvarande i skolan. Detta gäller nu till och med vecka 9. Det var i januari som en försiktig återgång till vanlig undervisning i skånska gymnasieskolor infördes efter Folkhälsomyndighetens rekommendation om fjärr- eller distansundervisning. Då gällde rekommendationen från vecka 4 och till och med vecka 6. Men nu förlängs det över sportlovet och ytterligare en vecka till, något som påverkar Öresundsgymnasiet i Landskrona.

Annons
 

I övrigt noteras att den positiva trenden med färre smittade och färre sjuka i covid-19 fortsätter i Skåne. Statistiken för vecka fem visar att antalet konstaterade fall med covid-19 fortsätter att sjunka, liksom andelen positiva provsvar. För fjärde veckan i rad gjordes förra veckan drygt 20 000 självtester i veckan men Region Skåne har kapacitet för det dubbla.
– Det är glädjande att den positiva trenden fortsätter. Men utvecklingen är helt beroende på hur väl alla fortsätter att följa de skärpta allmänna råden och de lagar som gäller för att hindra smittspridningen, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser