Fansen fixar skivan

Kiki Nilsenius ligger i startgroparna för att spela in sitt första album.
Kiki Nilsenius ligger i startgroparna för att spela in sitt första album.

Vi noterade att sångerskan och låtskrivaren Kiki Nilsenius nyligen startat en insamling för att fansen ska kunna hjälpa henne bekosta en skivinspelning. Insamlingen startades för två veckor sedan och har redan nått en bra bit över 30 000 kronor. Allt talar nu för att Landskronatjejen kan gå in i studion till våren för att påbörja inspelningen av sitt efterlängtade album.

”En musikalisk käftsmäll med glimten i ögat, och på skånska dessutom” – det är så Kiki Nilsenius från Landskrona har valt att beskriva sin musik sedan start 2014. Via sociala medier, främst Facebook, har hon nått ut med sin musik genom att spela in videos under åren. Drömmen om ett album, om så bara digitalt på Spotify,  har länge varit en dröm. Nu börjar det så ut att bli verklighet.

– Insamlingen går väldigt bra, jag har insamling både på Gofundme och även nu via Swish då det var många av  mina följare som tyckte att det skulle vara bättre. Just nu är jag uppe i 33.000 kronor. Summan jag hoppas på är runt 45 000 kronor.  Jag känner att jag är nära nu och jag är så tacksam och glad över hur människor vill hjälpa mig att nå min dröm, nästintill trallar Kiki Nilsenius fram.

Från noll till studiotid på fjorton dagar. Intresset och fansens uppskattning går inte att ta miste på.
– Det har gått väldigt fort. Det var inte länge sedan som jag bestämde mig för att verkligen försöka spela in ett album, efter att jag varit i kontakt med en producent så tog jag tag i saken. Jag hade hört talas om Gofundme och andra sociala medier som man kan använda till insamling, men jag trodde inte att det var någon som skulle vilja skänka pengar rakt av, berättar sångerskan som började med att ta fram lite så kallad merchandise.
– Med hjälp av min man så designade vi en tröja, samt tog citat från mina låtar och satte på muggar. Jag gjorde en film om detta och tänkte i princip att detta var världens smartaste idé. Det var det ju inte.  Det blev dyrt för konsumenten samt att jag inte fick ut många kronor för det, så även om  det är jätteroligt att ha sin egen tröja och muggar, så skulle det aldrig generera ett album. Jag fick tips om Gofundme av mina följare som tyckte att det var bättre att dom skänkte pengar direkt istället. Sen var det igång, berättar hon.

Ett år av nedstängning ändrar såklart förutsättningarna för alla artister.
– Nu under pandemin uteblev naturligtvis mina spelningar, och det blev väl såhär i efterhand rätt bra för mig då jag faktiskt fick sätta mig i min kammare och 
fundera hur jag skulle gå vidare med min musik. 

Tio låtar står nu på tur att spelas in – för visst ska hon nå målet.
Frågan är annars hur framtidsplanerna ser ut.
– Den 6:e februari ska jag spela en låt på Lunds singesongwriterfestival, det kommer att streamas. Sedan tänkte jag försöka mig på lite livespelningar nu under våren på Facebook. 
Redan ikväll kör jag en det livesändning med start klockan 18.00. Jag längtar att stå inför en riktigt publik igen, men man får hitta andra vägar så länge. När pandemin är över så hoppas jag på en stor releasefest av något slag, avslutar Kiki Nilsenius.

Här kan du hjälpa Kiki nå sin dröm:
https://www.gofundme.com/f/Hjlp-mig-att-n-min-drm

Följ henne på Facebook:
https://www.facebook.com/kakanilsenius

Superspridaren 
En låt som känns minst sagt aktuell just nu! 

Till arkivet