Annons

Flera koloniinbrott på Larvi

Denna syn mötte en koloniägare på Larvi förra veckan. Sammanlagt har minst fem inbrott ägt rum på området. Två den gångna helgen.
Foto: Privat

Under januari månad har fem av sex polisanmälda inbrott i fritidshus drabbat kolonister på Larvi Koloniområde. Framför allt så är det Päronstigen och Aprikosstigen som är värst utsatta.

Annons
 

Den gångna helgen har två kolonister drabbats. Ett upptäcktes på måndagsmorgonen då en koloniägare som cyklade förbi sin stuga på Päronsstigen fick se en större sten som låg där den inte borde ligga. Väl inne på tomten kunde ägaren konstatera att dörren var uppbruten och att det rådde stor oreda inne i stugan. Med sig ha tjuvarna bland annat fått med sig en mikrovågsugn samt ett infravärmeaggregat. Inbrottet har ägt rum någon gång i helgen.

Det andra inbrottet anmäldes på söndagen. Denna gång var det en koloniägare på Aprikosstigen som haft påhälsning av tjuvar på natten mellan lördagen och söndagen. Vad som stulits ber ägaren att få återkomma med.

Landskrona Direkt har talat med en koloniägare på Larvi som drabbades förra veckan.
– Förutom att det stulits en del så är mycket förstört. Jag var där en hel dag och röjde. Därefter har samtalen med försäkringsbolaget varit många. Bland annat måste hela dörren och dörrkarmen bytas ut, säger kolonisten som råkat illa ut tidigare.
– Jag hade ett inbrott förra året också. Då stal de en förbränningstoalett.

Förutom inbrotten så har inbrottsförsök gjorts. Dessutom har minst en bil fått sina rutor inslagna då den stått parkerad på området.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser