Annons

Föreningar får corona-stöd från kommunen

Landskrona konstförening arbetade hårt med utställningen Problems innan problemen uppstod och utställningen fick stängas.
– Det är en otroligt fin och proffsig utställning. Det var bra med besökare under den korta tid som det var öppet. Men det är ju som det är. Inga grupper eller guidningar som hade gett oss lite klirr i kassan och spridning åt vår verksamhet. Det kunde varit värre, säger Landskrona Konstförenings ordförande Mia Widell förtröstansfullt.

Den, sedan snart ett år pågående pandemin, har inneburit stora inkomstbortfall för föreningslivet i Landskrona. Nu kompenseras såväl kultur- som idrottsföreningar från kommunen.

Annons
 

Regeringens beslut om att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer och därefter åtta personer har inneburit minskade intäkter för föreningslivet då verksamheter helt har ställts in eller att antalet personer i publiken begränsats.
Syftet med det kommunala stödet är att ge föreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva verksamhet.

Sju kulturföreningar har sökt stöd och på torsdagens möte i Kulturnämnden togs beslutet att samtliga sju föreningar får kompensation. Totalt betalar kulturnämnden ut 200 000 kronor till de sju föreningarna.

ÖV-kören 14 000 kronor
Divertimento 10 000 kronor
Rönneberga Härads hembygdsförening 40 000 kronor
Landskrona Konstförening 20 000 kronor
Hvens hembygdsförening 30 000 kronor
Landskrona Kammarmusikförening 28 000 kronor
Landskrona Musik och teaterförening 58 000 kronor

Noterbart är att Landskrona Kammarmusikförening och Landskrona Musik och teaterförening även fått 51 200 respektive 60 000 kronor i statligt stöd.

Exempel på kulturella verksamheter som ställts in har varit föreställningar, konserter, öppna hembygdsgårdar, sommarcafé, barnens jul, skördegille, guidade visningar, utställningar och midsommarfirande.

Idrottsföreningar är också hårt drabbade och även här kommer kommunala bidrag att betalas ut i kompensation. Vilka som kommer att få pengar samt hur mycket beslutas inom kort.

Klart är dock att elva föreningar får dela på 148 335 kronor som kompensation för uteblivna intäkter på grund av förra sommarens inställda karneval.

Följande föreningar får kompensation

LISA 30 000 kronor
Landskrona Atletklubb  6 000 kronor
Landskrona Kvinnliga GF 5 350 kronor
Landskrona Varpaklubb  3 105 kronor
BK Landora 11 325 kronor
IK Wormo  13 455 kronor
IBK Landskrona (Falcons)  23 700 kronor
Viarps Kör-och ridklubb 25 875 kronor
Borstahusens Bollklubb 1 210 kronor
Landskrona Simsällskap 19 000 kronor
Landskrona Ridklubb 9 315 kronor

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser