Annons

Säsongspremiär för auktioner i nya lokaler

Joel Pritzel Sundevall, Joakim Karlsson och Anna Rodman hälsar välkommen till Skånes Auktionsverks nya fräscha lokaler på Enoch Thulins väg.

Efter 22 år på Ringvägen flyttade Skånes Auktionsverk sin verksamhet från en före detta textilindustrilokal till en annan. 1998 slog dåvarande Anders Antik upp portarna i Schlasbergs gamla lokaler på Ringvägen och i januari 2021 gick flyttlasset till före detta Stinsons lokaler på Enoch Thulins väg 13. I de fräscha lokalerna håller auktionsfirman årets första onlineauktion på tisdag.

Annons
 

Landskrona Direkt gästade Skånes Auktionsverk och fick en rundvandring i de fräscha lokalerna.
– Det är ungefär lika stort men här är ett helt annat ljus, säger Anna Rodman, VD för Skånes Auktionsverk och blickar upp mot raden av fönster i taket.
– Det är också bättre planerat. Här kan vi bygga upp egna rum med flyttbara väggar och modern belysning, säger Joakim Karlsson som ansvarar för auktionerna.

Auktionsverket som har åtta anställda och som tillhör de största i Skåne, tog ett nytt grepp för några år sedan. En omorganisation ledde till ett nytt tänk.
– Tidigare hade vi slagauktioner men det har vi slopat. Men vi är inte heller som andra onlineauktioner som kör hela tiden. Vi har, som slagauktioner, visning och sedan startar auktionen på en speciell tidpunkt och körs färdig samma kväll. Naturligtvis kan man lägga bud hela tiden men allt fler väljer att följa slagen och lägga bud direkt på nätet varannan tisdag, säger Anna Rodman.
– Man kan väl säga att vi är ett mellanting. Men det är denna modell som passar oss bäst och det syns på förra årets resultat.
Idag har flera auktionshus anslutit sig till Auctionet, andra blivit uppköpta av danska Lauritz.
– Vi har valt att vara fristående.

Auktionsfirman har idag nästan 47 000 registrerade kunder.
– Det är ju längt ifrån alla som följer varje auktion men vi har tiotusentals besökare inne regelbundet som kollar våra objekt, säger Joakim Karlsson som har full koll på auktionerna

En tydlig trend är att allt fler kunder kommer från utlandet.
– Mycket orienltalika går till Kina. Modern konst säljs mycket i Västeuropa och den mer klassiska konsten intresserar kunder i östra Europa, informerar Joakim Karlsson vidare.

Mycket vintage på nästa auktion
Tisdagens onlineauktion visar prov på stor bredd. Som vanligt är designmöbler heta med namn som Finn Juhl och Bruno Mathsson som två exempel på designers.

Och inne på spåret retro så är vintageavdelningen välfylld.
– Det är dödsboet efter en dam som gillade att shoppa. Här finns handväskor från Prada, Mulberry, Hugo Boss, Louis Vuitton, Gucci, Burberry och Michael Kors. Dessa passar utmärkt till solglasögon från bl.a. Malene Birger, Ralph Lauren, och Gucci. Häng därefter en snygg päls på, säger Anna Rodman och ler.

Vid de senaste visningarna har besökarna tvingats boka tid. Allt för att restriktioner ska kunna hållas. Det behövs inte på måndagens visning som pågår mellan klockan 13 och 19.
– Med regeringens förtydligande om hur många personer som får vistas samtidigt i en butikslokal har vi anpassat maxantalet i våra lokaler. Tidsbokning krävs därför inte, utan vi i personalen kommer att ha uppsyn över maxantalet. Skulle lokalen bli fullsatt går det bra att vänta i kundtjänst eller ute så länge. Känner du dig sjuk eller uppvisar symptom så stanna hemma, säger Anna Rodman.

Du kan redan nu lägga bud på kommande auktion Skånes Auktionsverks hemsida. Första ropet körs på tisdag klockan 18.00.

Joakim Karlsson har fått bättre lokaler för att fotografera alla objekt som går under klubban.

En stegrande häst i brons bjuds ut vid tisdagens säsongspremiär för Skånes Auktionsverk. Här finns många smått unika heminredningsdetaljer att lägga bud på.

Den modéintresserade kan glädja sig åt att vintageavdelningen är välsorterad till auktionen.

Joakim Karlsson provsitter stolen “Ella” av den dansk möbeldesignern Arne Vodder.
– Välgjorda designmöbler kommer alltid att stå sig i pris, säger han.

Ny belysning och mobila väggar gör det möjligt för Skånes Auktionsverk att skapa nya rum och miljöer för sina visningar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser