Annons

Vad händer här?

M/S Finlandia på väg in i Landskrona hamn sett från Lindhs hamn.

I morse vid 9-tiden gled kryssningsfärjan M/S Finlandia in i Landskrona.

Annons
 

M/S Finlandia trafikerar till vardags Helsingfors och Tallinn för Eckerö Line. Fartyget byggdes 2001 på ett varv i Sydkorea för trafik i Medelhavet. Nu är hon emellertid på Oresund Drydocks i Landskrona där normalt underhållsarbete ska utföras på fartyget.

Rederiet räknar med att fartyget åter går enligt tidtabell den 22 januari kl. 15.15 från Helsingfors.

Fartyget  blev ombyggt vid Öresundsvarvet 2012 då hon bland annat fick  nya propellrar samt isförstärktes.
I samma veva fick hon sitt nuvarande namn M/S Finlandia. På hösten avgick  hon från Landskrona mot Tallinn för vidare inredningsarbeten. Det 175 meter långa fartyget tar drygt 2000 passagerare och har 1190 hyttplatser  och plats för 665 bilar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser