Annons

Ny hyra för Landskronahems hyresgäster

Hyresförhandlingarna mellan Landskronahem och Hyresgästföreningen Region Norra Skåne är klara. Den nya hyran för det kommunala bostadsbolagets 2700  lägenheter gäller från och med den 1 februari.

Hyresförhandlingarna är klara mellan Hyresgästföreningen och det allmännyttiga bostadsbolaget Landskronahem. Uppgörelsen innebär en höjning om 0,65% i genomsnitt. Uppgörelsen differentieras i spannet 20 till 75 kronor per lägenhet. Ikraftträdandedatum är 1 februari 2021.

Annons
 

– I spåren av den pågående pandemin som drabbar landet så behöver hyresjusteringarna hållas tillbaka under 2021. Vanligt folk måste ha råd att bo kvar i sina lägenheter. Hyresbostäder är fortfarande en god investering med långsiktigt säker avkastning för fastighetsägare, säger Björn Agertoft, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Hyreshöjningen grundar sig främst i ökade driftkostnader. Höjningen är lägre än förra årets höjning på 1,78 procent. 
– Landskronahem har visat ansvar genom att sluta denna uppgörelse. Ett år som detta måste vi ha en klart lägre hyreshöjning än förra året mot bakgrund av pandemin, säger Karl-Mikael Jensen, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.  

Drygt 2 700 lägenheter berörs av hyreshöjningen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser