Annons

Hårdare tag mot smällandet

Polis och väktare tar i år i hårdare i jakten på de som smäller smällare och skjuter fyrverkerier  trots att det inte är tillåtet förrän klockan 16 på nyårsafton. Resultatet är att en hel del fyrverkeriet och smällare beslagtagits.

Annons
 

På tisdagen var det relativt lugnt i ytterområdena. Några smällar i Häljarp ledde till att några ungdomar kontrollerades och ett mindre beslag gjordes. 

Det small också en hel del runt om i Landskrona. Efter en kontroll av två personer på innergården Rönnerbergsgatan/Sankt Olovsgatan gjordes ett beslag av en större mängd smällare. Det samma hände på Västervångsskolan där ett tiotal ungdomar kontrollerades. Dessutom tillkallades vårdnadshavarna som kom till platsen och hämtade sina ungdomar. 

Även i området runt Dammhagsskolan och Wrangelska parken small det. När ordningsmakten kom till Dammhagsskolan sprang ungdomarna mot Wrangelska parken men två fångades in. En av ungdomarna hade en extremt dålig attityd mot patrullen och gjorde motstånd vid ingripandet, han fick därför beläggas med handfängsel. 

Runt midnatt smälldes det även raketer vid Varvsvägen och en bil sågs köra från  platsen där det smällde. Bilen stoppades och kontrollerades. Några fynd i bilen gjordes dock inte.

Gällande onsdagen så har ingen sammanställning gjorts i skrivande stund. Rapporter om att det ska ha smällts fyrverkerier runt Dammhagsskolan har dock gjorts. Det är dock oklart om beslag gjorts eller om några personer kontrollerats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser