Annons

Tre inställda releasefester senare

Carl-Martin “Sture Allén den yngre” Vikingsson lyssnar medan fotograf Thomas H. Johnsson spelar skivan. Nu tre inställda releasefester senare har upphovsmännen beslutat sig för att släppa boxen, åtminstone hälften av dem.

Det har varit många turer kring skivboxen ”Det Bortglömda Sverige”. En box som förutom vinylskiva och textark innehåller sex speciellt framtagna konstryck.

Annons
 

Först skulle det blivit releasefest i slutet av maj. Men pandemin gjorde att festen sköts upp till Kulturnatten i november, som dessvärre ställdes in. När också planen på en fest i december gick om intet, väljer nu Carl-Martin ”Sture Allén den yngre” Vikingsson och Thomas H Johnsson att släppa 130 exemplar av 261 signerade boxar ”Det bortglömda Sverige”. Istället för releasefest blir det hemleveranser eller paket med posten.
– Många har hört av sig och förbeställt boxen. Vi kände att vi inte kunde hålla den längre, säger Carl-Martin Vikingsson.

130 exemplar av de 261 signerade boxarna som nu släpps och skickas som paket med posten eller levereras direkt av upphovsmännen själva. Duon som också producerat en kort film där de klargör sakernas tillstånd.
– Det känns bra att sköta leveranserna själv, det blir personligt. Oavsett om det handlar om att träffas eller skicka paket, fortsätter Carl-Martin Vikingsson. 

Så småningom, när omständigheterna tillåter, kommer återstående boxar släppas. Då utlovar duon en riktig releasefest på hemmaplan i Landskrona.
– Nu har vi tvingats ställa in tre releasefester. Och jag ser verkligen fram emot  en tid när Coronapandemin är över så att vi kan arrangera en fysisk släppfest för boxen. Och träffa människor, konstaterar Thomas H Johnsson.

Se filmen nedan för mer info om hemleverans av boxen.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser