Annons

Mysiga mushus kan bli mums

Bo Giliusson är slöjdlärare och hans fru Ann-Sofie Magnér arbetar med textiler. De har sina verkstäder på Gamla Kyrkogatan 21. Huset pryds nu av inte mindre än fyra så kallade mousehouses. Tre av dessa, vilka sattes upp på lördagen, är tillverkade av elever till Bo Giliusson.

Pyntandet av Gamla Kyrkogatan fortsätter. På lördagseftermiddagen satte slöjdlärare Bo Giliusson upp tre nya verk i fönstergluggarna till fasigheten där han har sin verkstad. De tre fantasifulla snickeriverken, så kallade mousehouses, är tillverkade av slöjdlärarens elever på Västervångskolan. Ronald Gummesson äger fastigheten och har sitt kontor i huset. Han är så glad för utsmyckningen att han utlyst en tävling.

Annons
 

Bo Giliusson berättar om hur det hela har gått till.
– Jag gav eleverna i uppgift att snickra vars ett mousehouse och klasserna 9A, 9B och 9D nappade på idén. Och resultatet kan man nu se här på Gamla Kyrkogatan 21, säger han medan han kilar fast ett mousehouse med BoIS som tema. De andra verken som tävlar är ett hotell och ett annat med en pizzeria.
– Där är ett fjärde mousehouse som suttit sedan första advent. Men det är jag och min fru Ann-Sofie Magnér som gjort det.

Ronald Gummesson äger fastigheten som pryds av elevernas verk.
– Jag tycker de är fantastiska. Därför vill jag på något vis sprida detta. Varför inte utse det finaste?, säger Ronald Gummesson och uppmanar Landskrona Direkts läsare att gå förbi och välja vilken som är finast.
– Det är bara att skicka sitt namn och favoriten till mig i ett SMS på 072-172 29 65. Den klass som har det finaste mousehouset vinner. Det blir en massa godis från Hemmakväll som de kommer att få, säger Ronald Gummesson och skrattar.
– Jag vill ha föreslagen senast den 31 december, avslutar Ronald Gummesson.

Varför inte ta en promenad redan på lördagskvällen och titta på elevernas verk?
– Det är som finast då. Det finns nämligen belysning i alla verken, säger Bo Giliusson.

Skulle du inte ha möjlighet att se verken i verkliga livet så presenterar vi de tre alternativen nedan.

– Det blir väl inte mer aktuellt än såhär, säger Bo Giliusson och kilar fast ett mousehouse med BoIS-tema.

Första att inspektera verken noga var 4-åriga Hanna Isgården som konstaterade att “alla är lika fina”.

Tycker du att Mousehouse 1 är finast?
Skicka ditt namn och nummer 1 till Ronald Gummesson på 072-172 29 65.

Tycker du att Mousehouse 2 är finast?
Skicka ditt namn och nummer 2 till Ronald Gummesson på 072-172 29 65.

Tycker du att Mousehouse 3 är finast?
Skicka ditt namn och nummer 3 till Ronald Gummesson på 072-172 29 65.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser