Coronabänkar och granskog på Kasernplan

Chafik Raja Kasem som driver en kebabvagn på Kasernplan testar de nya röda bänkarna som stadsmiljöavdelningen tagit fram.
– Det här blir bra. Nu får mina kunder en fin sittplats och sitter dessutom coronasäkert, säger han.

Coronapandemin har lett till att allt fler vill träffas utomhus. Nu sätter Landskrona stad ut fler sittgrupper på populära platser för att Landskronaborna ska kunna träffa vänner och familj på säkert avstånd under helgerna. 
De senaste dagarna har teknik- och fritidsförvaltningen satt ut ytterligare 30 sittgrupper för att komplettera de bänkar och bord som redan finns utplacerade. Sittgrupperna har satts ut vid de mest populära picknickplatserna i kommunen, som Lill-Olas, Lagunen och i Saxtorpsskogen. På sittgrupperna kan man sitta fyra personer per bord och fortfarande hålla avstånd. 

Fler bänkar ska också sättas ut på Citadellområdet. 

– Vi har redan många fina picknickplatser i Landskrona, men i dessa speciella tider vill vi skapa ännu fler möjligheter för Landskronaborna att umgås med nära och kära på säkert avstånd utomhus. Vi vill uppmana alla att vara rädda om varandra i det allvarliga läget som råder, säger Bo Lundgren, ordförande i teknik- och fritidsnämnden. 

– Vi vill göra det vi kan för att fler ska kunna träffa familj och vänner utomhus. Jag är stolt över min personal som genom bra samarbete har kunnat få ut fler sittgrupper på kort tid, säger André Rosengren, t f enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen. 

Stadsmiljöavdelningen bygger också en tillfällig skog på Kasernplan med ‘coronabänkar’, röda bänkar med inbyggt avstånd mellan de två sittplatserna. Under fredagkvällen den 18 december kommer mötesplatsen stå färdig, och det kommer att finnas belysning och lugn bakgrundsmusik på platsen.

I Google maps har Landskrona stad märkt ut picknick- och grillplatser runt om i staden och byarna. Till kartan

Till arkivet