Annons

Inbrott i butik kostar ägaren 200 000 kronor

Elektronikbutiken Hallbäcks på Borgmästargatan i Landskrona hade påhälsning av en inbrottstjuv natten till tisdagen. Med sig från platsen fick tjuven mobiltelefoner och bärbara datorer till ett högt värde.
– Vi ska räkna på allt idag. Men jag uppskattar att inbrottet kommer att kosta oss cirka 200 000 kronor totalt. Summan innefattar det stulna samt andra kostnader som ny ruta och lagning av det uppbrutna jalusiet, säger butikens ägare Peter Persson.

Annons
 

Det var strax efter klockan två på natten som en granne hörde hur larmet gick. När vittnet tittade ut kunde hen se hur en ensam gärningsman sprang från platsen innan polisen hann dit. Inbrottstjuven hade då först brutit upp jalusiet till butiken och därefter krossat en ruta med en gatsten.
– Det måste ha varit en smidig person. För det är inte så stora öppningar som tjuven tagit sig in och ut ur, avslutar Peter Persson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser