SD vill se återbetalda taxor till krögare

Stefan Olsson, (SD) har idag lämnat in en motion till kommunfullmäktige med rubriken "Inför ett screeningprogram för psykisk hälsa i skolan". motionerat
Stefan Olsson, kommunalråd (SD) hoppas att kommunfullmäktige beslutar om att krögarna i staden ska slippa tillsynsavgifter under 2020.

Kommunfullmäktige i Helsingborg kommer på måndag att besluta om frågan att efterskänka och återbetala avgifter/taxor för upplåtelse av plats för uteserveringar samt tillsynsavgift för alkoholservering för hela 2020. Detta har Stefan Olsson, kommunalråd för Sverigedemokraterna i Landskrona snappat upp och vill nu att kommunfullmäktige i Landskrona ska ta samma beslut på måndag.

Restaurangbranschen är som bekant hårt drabbad detta corona-år. Nu vill SD i Landskrona stödja den lokala näringen genom att efterskänka och återbetala avgifter för uteserveringar, plus tillsynsavgiften för alkoholservering för 2020.
– Som det är idag så har alla fått uppskov. Men de säljer ju inte mer alkohol för det. Det är bara att skjuta problemet framför sig, säger Stefan Olsson som vill lyfta ärendet på kommunfullmäktige på måndag.
– Jag kommer att fråga kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L).om han är beredd att ta initiativ för att efterskänka och återbetala avgifter/taxor för upplåtelse av plats för uteserveringar, samt tillsynsavgift för alkoholservering för hela 2020.

Frågan kommer att ställas på kommunfullmäktige på måndag, den 14 december. Om och i så fall när ett beslut tas beror på Torkild Strandbergs svar.

Till arkivet