Ceremoni för skånska vardagshjältar skjuts upp

Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Arkivbild. Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott får vänta ett tag med att äta middag hos landshövdingen.

I dagarna skulle 13 skånska vardagshjältar var av två från Landskrona uppmärksammats vid en ceremoni med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. Så blir det inte. Ceremonin skjuts upp på grund av pandemin.

Vi noterar att Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott få avvakta med sin middag hos landshövdingen.
– Vi får vänta med ceremonin, men så snart det finns möjlighet att träffas under säkra former kommer den att bli av. Då får vi dubbel anledning att fira, säger landshövding Anneli Hulthén.

Marcus Hansson och Jonny Karlsson startade Cityidrott för 10 år sedan och har sedan dess vidareutvecklat konceptet, med ett stort driv och personligt engagemang och skapar en meningsfull fritid för barn.
– Vår belöning ligger mycket i uppskattningen vi får från alla barn men också från olika samhällsinstanser, säger Jonny Karlsson som trots pandemin har bråda dagar med att Cityidrotts julkalender och den i Landskrona välkända Tvärtom-Tomten.

Nomineringen till Vardagshjältar kommer från kommunledningarna i nordvästra och sydöstra Skåne. Anneli Hulthén har bett kommunledningarna om förslag på ”vardagshjältar ”som har gjort en extra utmärkande insats för kommunen eller länet. Det kantill exempel vara inom det sociala området, kultur, utbildning eller föreningsliv”. 2019 arrangerades de första två tillställningarna för skånska vardagshjältar. Inspirationen kommer från Kungens Sverigemiddag.

Till arkivet