Annons

Coronaanpassade julmarknader på äldreboenden

Rönngårdens äldreboende i Asmundtorp var först ut att få en coronanapassad julmarknad. Foto: Landskrona stad.

I november och december ordnas det julmarknader i liten skala på fyra äldreboende i kommunen för att skapa julstämning för de äldre. Först ut var Rönngårdens äldreboende i Asmundtorp.

Annons
 

Omsorgsförvaltningens Tillsammans-grupp gör allt de kan för att ordna aktiviteter som kan glädje de äldre, även under coronapandemin. Därför arrangerar de julmarknader i liten skala på fyra äldreboenden i november och december. I fredags fick Rönngårdens äldreboende i Asmundtorp besök av julmarknaden.
– Det är viktigt att våra verksamheter fortsätter som vanligt och att de boende får känna att det blir jul i år också. Vi månar om att kunna göra saker tillsammans, och kunna vara utomhus, även om vi måste hålla avstånd, säger Anki Persson från Tillsammans-gruppen.

På julmarknaderna får de äldre möjlighet att köpa julsaker och julblommor till självkostnadspris, provsmaka julmat och lyssna på julsånger. Julmusiken bjöd Ingrid Lundquist på, och hennes man Bengt Lundquist agerade tomte.

Julmarknaderna är coronaanpassade och hålls utomhus med avstånd mellan de olika borden. De äldre deltar i omgångar så att det inte ska uppstå trängsel.
– Hittills har vi inte haft något fall av covid-19 på Rönngården, och det är vi tacksamma för, säger enhetschef Jonas Bergvall.

Även Solbacken, Föreningsgatans och Södra långgatans äldreboenden kommer att få besök av julmarknaden i december månad.

Till fredagens julmarknad kom dessutom frieserhästarna Gandalf och Famke från föreningen Frieserhästen i Skåne på besök för att bli klappade. Foto: Landskrona stad.

Julmarknaderna är coronaanpassade och hålls utomhus med avstånd mellan de olika borden. Foto: Landskrona stad

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser