Annons

Smittspridningen kvar på en hög nivå

Hämtning och lämning av provtagningskit kan göras vid IP:s parkeringsplats. Notera att du ska boka tid via 1177.se

Smittspridningen i Skåne ligger kvar på en hög nivå. Just nu är det rullande sjudagarssnittet 673 fall per dag, vilket är det högsta snittet hittills.

Annons
 

Den höga smittspridningen avspeglar sig även alltmer i vården, där det idag finns 192 inlagda patienter som behandlas för covid-19, 20 av dessa inom intensivvården.

Förutom 997 fall av covid-19 som registrerades under gårdagen i Skåne, har även ytterligare 539 fall från den gångna helgen lagts till totalsiffran över antalet smittade. Detta beror på eftersläpning i inrapporteringen. En handfull av dessa fall inträffade på fredagen, de flesta under lördagen och söndagen.

– Antalet smittade visar hur allvarligt läget är och så även att antalet som vårdas på sjukhus blir allt fler. Vi ser tyvärr ännu ingen vändning av spridningen ute i samhället och det är därför mycket viktigt att vi nu alla hjälps åt genom att följa de skärpta allmänna råden och den så kallade åttapersoners-regeln. Det är bara genom att alla hjälps åt och är beredda att göra uppoffringar som vi kan ta oss ur det läge vi är i, säger smittskyddsläkare Eva Melander.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser