Brygghuset Finn sänker priset för att hjälpa restaurangerna i pandemin

Brygghuset Finn vill drar sitt strå till stacken för att hjälpa i den krisande krogbranschen.
Brygghuset Finn vill drar sitt strå till stacken för att hjälpa i den krisande krogbranschen.

Landskronabryggeriet Brygghuset Finn vill göra vad dom kan för att hjälpa en restaurangbransch i kris och sänker helt sonika sina priser till restauranger, pubar och caféer med nästan en tredjedel. Detta för att hjälpa en bransch som går på knä och som nu dessutom måste sluta servera alkohol, som är en stor del av omsättningen och resultatet, redan klockan 22:00.
– En åtgärd från regeringen som kommer ha negativa konsekvenser för en redan pressad restaurangbransch, menar Mats Hägerfors, Head of Sales på Brygghuset Finn.

– Många hantverksbryggerier har det tufft just nu… men vi vet att våra vänner i restaurangbranschen har det ännu tuffare. För att hjälpa till på det sätt vi kan ger vi alla restauranger, caféer och barer 30% rabatt på all vår öl. Vi måste alla hjälpas åt i dessa tider och vi vill göra vad vi kan för att bidra, säger Mats Hägerfors.

Den Coronaanpassade prissänkningen från Brygghuset Finn kommer att gälla för alla svenska restauranger, barer och caféer till dess att 22:00-regeln upphör den 28:e februari nästa år. Bryggeriet räknar förstås med en smäll i räkenskaperna i och med sitt grepp men säger att det är något som dom känner att dom trots det måste göra för att hjälpa restaurangbranschen så att den finns kvar när pandemin är över.

– En välfungerande restaurangbransch är viktigt inte bara för oss utan för hela samhället. De är en viktig del av kultur- och besöksnäringen och bär redan ett tungt lass när de anpassar sina verksamheter för att hjälpa till att minska smittspridningen. Vi hjälps åt nu, så kommer vi komma starkare ur pandemin tillsammans, säger Joacim Larsen, Vd på Brygghuset Finn.

Om Brygghuset Finn
Brygghuset Finn föddes när tre Lundastudenter slog ihop sin hobby med ett projekt under utbildningen. Alla tre är kvar i det snabbväxande företaget. Drygt 800 engagerade aktieägare har klivit ombord längs vägen. Brygghuset Finn startades 2013 och är belägget på Bangårdsgatan i Landskrona.

Till arkivet