Annons

Landskronabo årets julvärd… på Spotify

Filip Dikmen, Mark Levengood och Zeina Mourtada är årets julvärdar på Spotify.
Foto: Pressbild.

Nu kan det avslöjas att årets julvärd på Spotify är ingen mindre än landskronabon, influencern, komikern, youtubern och poddaren Filip Dikmen. Med sig på tomtetåget har han dessutom Mark Levengood och Zeina Mourtada.

Annons
 

– Jag älskar julen och är så taggad över att vara julvärd på Spotify. Min egen jul är en kombination av svenska traditioner och hur julen firas i Mellanöstern så jag har alltid varit nyfiken på hur andra firar. Jag kommer helt enkelt ringa upp en svensk kändis varje dag fram till julafton för att lära känna dem och deras julfiranden. Garanterat julmys, säger Filip Dikmen.

I podden Filip Dikmen ringer och önskar God Jul ringer Filip Dikmen upp några av Sveriges mest älskade kändisar för att prata om vad julen betyder för just dem och hur de ska fira detta speciella år. Det utlovas 24 avsnitt av maximalt julmys och en hel del skratt. Filip Dikmen utsågs tidigare i år till en av Sveriges mäktigaste på sociala medier av Medieakademin och har under hösten varit aktuell med Bakom micken med Filip Dikmen, även den på Spotify,  där han intervjuat några av Sveriges mest populära artister.

Den 1 december är det premiär för “Spotifys julkalender” – en spellista där tre julkalender-poddar av och med julvärdarna Mark Levengood, Filip Dikmen och Zeina Mourtada blandas med julmusik.

– Julkalendern är en maxad smällkaramell av julstämning som uppdateras varje morgon från första december fram till julafton. Vi har samlat några av Sveriges bästa innehållsskapare och mest folkkära profiler för att ge svenska folket inte mindre än tre julkalendrar i samma spellista, varvat med ett urval av stämningshöjande jullåtar. Det här året har varit annorlunda för många runt om i landet och vi hoppas julkalendern kan ge välbehövligt sällskap, bidra till stämning och locka till skratt hela vägen fram till jul, säger Karin Bäckmark, nordisk podcastchef  på Spotify.

Spotifyjul snart ett begrepp
Att det börjar nalkas jul märks i allra högsta grad på Spotify. Hittills i år har Spotifylyssnare världen över redan lyssnat på över 6,5 miljarder minuter av julmusik. Det här minst sagt speciella året tycks lyssnare dessutom söka sig till julmusik tidigare än någonsin, exempelvis streamades Spotify allra mest populära julspellista Christmas Hits i högre grad i september och oktober i år jämfört med tidigare år.

De tio mest populära jullåtarna på Spotify ökade i genomsnitt med 25% i andel av det totala lyssnandet i oktober 2020 jämfört med samma månad tidigare år. Traditionellt sett sker majoriteten av lyssning på julmusik under helger, men det här året visar en ökning i julmusikslyssning på vardagar jämfört med tidigare år.

I väntan på julpoddarna kan du värma upp med Bakom micken med Filip Dikmen:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser