Knivrånare åtalas

En stämningsansökan mot den 21-årige Landskronabo som rånade OKQ8-macken på Föreningsgatan den 23 oktober har lämnats in. Han åtalas även för rånförsök mot samma mack den 7 november samt för olaga hot.

Vid det första tillfället hotade han en kvinnlig personal med kniv samt sprayade henne i ögonen i samband med att hon öppnade kassan och gav rånaren 2 140 kronor.

Den 7 november försökte sig 21-åringen på att, med kniv, råna samma mack. Denna gång stannade det dock vid ett rånförsök. Mannen som arbetade på macken vid tillfället tog fram en pinne och på så sätt lyckades jaga ut den nu åtalade från butiken innan några pengar överlämnades. Därefter övermannades 21-åringen och kunde gripas.

I samband med rånförsöket hotade han även en annan person med kniv och åtalas därför även för olaga hot.

21-åringen erkänner såväl rånet som rånförsöket men varken erkänner eller förnekar olaga hot.

Till arkivet