Annons
Fredagen den 21:e januari
2.2°C 9.7m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Eleine släpper tredje fullängdaren

Foto: Eleine

Precis som för alla band som lever på sin musik så är det tuffa tider för Eleine. Landskronabandet har dock inte legat på latsidan och tyckt synd om sig själv. Istället släpper dom sin tredje fullängdskiva – Dancing In Hell – den 27 november. Landskrona Direkt har lyssnat på plattan och träffat sångerskan Madeleine Liljestam och gitarristen Rikard Ekberg. De  är lika vältrimmade som alltid men musiken på plattan är tyngre än tidigare.

Annons
 

Eleine spelar en lika symfonisk som tung metall och den nya skivan är inget undantag.
– Jag vill nog säga att den är tyngre än de tidigare. Men samtidigt är det melodiöst, säger Madeleine Liljestam.

Naturligtvis släpps skivan på CD och även vinyl. De verkliga hardcorefansen har dock mycket mer att se fram emot.
– Faktum är att vi kommer även att släppa skivan på kassett samt en box med allt i. Det tillhör inte vanligheterna idag, säger Rikard Ekberg.
– Dessutom kommer vi att sälja skivor med omslag i både färg och svart/vitt.

Hur det blir med spelningar står skrivet i stjärnorna. De hoppas dock att deras få bokade gig blir av.
– Vi ska vara förband till Soilwork i februari/mars och så ska vi spela på Sweden Rock som går av stapeln den 9-12 juni, avslutar Madeleine Liljestam.

Vill du redan nu få smakprov på den nya plattan så kan du lyssna på fyra av spåren på Spotify. Det är låtarna “As I Breathe”, “Ava Of Death”, “Dancing In Hell” samt “Memoriam” som redan är släppta.

Rikards keps säger det mesta om den tid vi nu befinner oss i. Paret har under pandemin utnyttjat tiden som uteblivna spelningar inneburit och Madeleine Liljestam startade i maj webshopen Jävla Mög där hon saluför inredning, kläder och prylar – på skånska!

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser