Flera till sjukhus efter brand

Strax efter klockan 12 brann det fortfarande på vinden på Regeringsgatan 8.
Strax efter klockan 12 brann det fortfarande på vinden på Regeringsgatan 8.
Uppdaterad 15.35

Klockan 11.16 på söndagen inkom larm om en brand i fastigheten på Regeringsgatan 8 i Landskrona. När brandkår kom till platsen var det en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna. Denna spred sig därefter vidare uppåt i huset. Alla personer i trappan evakuerades. Minst tre personer, en kvinna i 25-årsåldern, en man i 35-årsåldern samt en tvåårig flicka har förts med lindriga skador till Lunds sjukhus med ambulans. 

När Landskrona Direkt först var på platsen vid 12-tiden pågick släckningsarbetet för fullt, framför allt på baksidan av fastigheten. Där kunde man fortfarande se lågor genom hål i taket. Vid 15-tiden var branden under kontroll och släckningsarbetet var koncentrerat till taket på baksidan av fastigheten. Någon risk för att branden ska sprida sig till intilliggande fastigheter finns inte.

Enligt en brandman på plats ska branden ha startat i ett rum eller på en balkong i en lägenhet på andra våningen på baksidan av fastigheten och därefter spridit sig uppåt. Men vad som orsakat eldsvådan får den kommande tekniska undersökningen ge svar på.

Obekräftade uppgifter finns på att ytterligare fyra personer är förda till sjukhus.
– Jag har läst att det ska finnas sju personer förda till sjukhus men det är inget jag kan bekräfta. Tre är dock förda med lindriga skador till SUS i Lund. Jag har även hört att en person ska ha förts till akuten i Helsingborg men jag har ännu inte lyckats nå dom för att få detta bekräftat, säger Jessica Schale på region Skånes pressinformation.

Minst en av lägenheterna är helt utbränd och flera är rökskadade. Totalt är 32 personer boende i den aktuella trappan och när dessa kan flytta in i sina respektive lägenheter igen är oklart.

Vid 15-tiden pågick släckningsarbetet genom det uppbrutna taket. Branden är dock under kontroll.
Med största sannolikhet började branden på andra våningen och spred sig uppåt.
Befäl i räddningstjänsten diskuterar läget.
Tre rökdykare pustar ut.
Ett flertal räddningstjänster bistod Landskronas. En av dessa var Löddeköpinges.
Regeringsgatan stängdes av helt för att ge plats åt Räddningstjänstens fordon.

Till arkivet