Misstänkt miljonbedrägeri har koppling till Landskrona

Åklagare i Helsingborg håller just nu på att utreda ett stort bedrägeri med en viss förankring till Landskrona. Åklagare Anders Svensson är dock mycket fåordig om vad som hänt. Klart är dock att det rör sig om mycket stora summor och att två personer är misstänkta för grovt bedrägeri.

När Landskrona Direkt talar med polisens pressinformation så vet de inte så mycket.
– Det rör sig om en person eller ett företag, eller både och som blivit bedragna och vad jag kan tyda så har bedrägeriet påbörjats i juli 2019, säger pressinformatör Åsa Emanuelsson.
– Men det är svårt att tyda vad som hänt utifrån de handlingar vi har fått.

Hon intygar dock att det rör sig om stora summor.
– Jag tyder det som att det rör sig om både sexsiffriga och sjusiffriga belopp. Men jag vet inte om de räknat samman flera ärenden eller om det är var för sig. Jag hänvisar till Anders Svensson på Helsingborgs Åklagarkammare.

Åsa Emanuellsson kan inte och Anders Svensson vill inte gå in på vilken koppling brotten har till Landskrona. Anders Svensson medger dock att en av de misstänkta varit skriven i Landskrona.
– Mer än så vill jag inte säga. Ni får höra av er om en månad eller så. Detta är en utredning som kommer att ta tid, säger åklagaren.

Ingen av de två misstänkta är tagna i fängsligt förvar.

Till arkivet