Annons

Guldrusch på Skånes Auktionsverk

Anna Rodman visar upp delar av de smycken som kommer att gå under klubban när Skånes Auktionsverk håller onlineauktion på tisdag.

Värdet på guld lever sitt eget liv. Det är Anna Rodman, gemmolog och VD för Skånes Auktionsverk väl medveten om. På tisdagens onlineauktion finns ett stort antal guldobjekt att ropa hem.

Annons
 

I den över 800 rop stora auktionen finns som vanligt allt mellan himmel och jord att bjuda på. Anna Rodman har dock några områden som hon vill lyfta fram.
– Ett är guld. Vi har länkar, armband med mera som söker nya ägare. Här kan man göra bra affärer. Det kanske är läge att redan nu planera för julklappsinköp, säger hon.
– Sett över tid så är guld alltid en bra investering. Men man får inte glömma att ha guldet på sig ibland.

Med tanke på att Landskrona allt mer profilerar sig som en fotostad så vill Anna Rodman lyfta fram två rop.
– Vi har ett silvergelatintryck på Jimi Hendrix. Det är ett foto som är taget och signerat av Gered Mankowitz i London 1967. Det andra ropet är en offsetlitografi av Helmut Newton. Det är en nakenstudio från Paris som heter “Bergström, Paris, 1976”.

Det tredje området som Anna Rodman lyfter fram är porslin.
– Vi har en stor samling av Meissen-porslin. Där finns tallrikar, terriner, uppläggningsfat, skålar, såskannor och mycket mer att bjuda på.

Visning äger rum på Skånes Auktionsverks lokaler på Ringvägen på måndag klockan 13 till 19. Onlineauktionen startar klockan 18.00 dagen efter.
– Vi följer folkhälsomyndighetens råd och är ständigt uppdaterade på nya riktlinjer. I våra rymliga lokaler är det lätt att hålla avstånd till varandra, och vi släpper aldrig in mer än 50 personer samtidigt, hälsar Anna Rodman.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser